vrijdag 19 april 2024
30 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
5
(1)

”Het voelt goed aan opnieuw bondscoach te zijn”

lees ook ...

Ajax verliest arbitragezaak van Tagliafico’s agent

Ajax heeft  maandag een nederlaag geleden in een arbitragezaak tegen de zaakwaarnemer van Nicolas Tagliafico waarbij de club de Argentijnse spelersmakelaar van Tagliafico nog eens 100.000 euro moet be...

De 59- jarige Ronald Koeman hield maandag zijn eerste persconferentie als de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. De functie als bondscoach van het Nederlands elftal is geen onbekend terrein voor Koeman.

Hij was al eerder bondscoach, maar ging toen voor een uitdaging bij FC Barcelona, waar hij minder succesvol was. Aangezien Louis van Gaal had aangegeven zijn contract na het wereldkampioenschap voetbal in Qatar zijn contract niet zou verlengen was de KNVB genoodzaakt uit te kijken naar een nieuwe bondscoach.

Koeman die inmiddels zonder club zat, besloot voor de tweede keer de uitdaging aan te gaan als bondscoach. Tijdens de persconferentie gaf hij aan geen gesprek te hebben gehad met Van Gaal. Ook zal Koeman, ondanks hij zijn werkzaamheden vanuit Barcelona zal verrichten,  voorlopig niet naar wedstrijden gaan om Frenkie de Jong te zien voetballen.

“Niemand haalt me weg uit Barcelona. Ik heb een aantal van de spelers reeds uitgelegd wat mijn doelen zijn en ook mijn visie op een aantal zaken. Het idee is om met vier verdedigers te spelen. Ik houd ervan om aan een vaste keeper te binden. Wie dat zal zijn wordt binnenkort bekendgemaakt.”

Ronald Koeman blijft tot het WK 2026 bondscoach van het Nederlands elftal.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSport''Het voelt goed aan opnieuw bondscoach te zijn"