woensdag 27 september 2023
26.8 C
Paramaribo
19.5 C
Amsterdam
5
(1)

Het blijft onrustig bij de Spaanse vrouwen voetbalselectie

lees ook ...

Max Verstappen wint overtuigend Grandprix Japan

Formule 1 Wereldkampioen de Nederlander Max Verstappen heeft zondagochtend op overtuigende wijze de Granprix van Japan op zijn naam geschreven. Max Verstappen, de huidige Formule 1 Wereldkampio...

Ondanks het bedanken van Jorge Vilda als bondscoach van de vrouwenvoetbalselectie en het aftreden van bondsvoorzitter Luis Rubiales is de rust nog niet gekeerd in de vrouwen selectie van Spanje.

Woensdagavond ontving Ballon D’Or winnares en werelkampioene Alexia Pitellas een onderscheiding van het Catalaanse parlement. In haar speech sprak de middenvelder zich uit namens de Spaanse voetbalsters. ” Er is nog een lange weg tegaan” zei Putellas in haar toespraak. Geen enkele vrouw, binnen of buiten het voetbal, zou situaties van minachting, een gebrek aan respect of misbruik moeten ervaren. Daarom stoppen we niet. Na het opstappen van Rubiales hebben de 23 speelsters die zijn vertrek eisten nog niets van zich laten horen of ze wel of niet beschikbaar zijn voor de selectie.  Vrijdag 22 september speelt Spanje de eerste Nation League wedstrijd tegen Zweden. Montserrat Tome, de opvolger van Jorge Vila moet vrijdag 15 september haar selectie bekendmaken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportHet blijft onrustig bij de Spaanse vrouwen voetbalselectie