zondag 14 juli 2024
30 C
Paramaribo
20.6 C
Amsterdam
0
(0)

Hannah Dingley eerste vrouwelijke trainer in Engeland

lees ook ...

Wesley Sneijder ontkent banden met Turkse mafia

Oud-international van Nederland Wesley Sneijder blijft ontkennen enige band te hebben of te hebben gehad met de Turkse mafia wereld. Sneijder ontkent banden te hebben met de internationale misd...

De 39-jarige Hannah  Dingley  is woensdagmiddag  aangesteld als  trainer  van Forest Green Rovers daarmee is ze de eerste vrouwelijke  trainer  in het Engelse  betaald  voetbal  geworden.

De League Two-ploeg Forest Green Rovers ontslag  dinsdagmiddag  trainer  Duncan Ferguson nadat hij slechts 6 maanden de leiding over de ploeg heeft gehad. Hannah Dingley is nu de nieuwe trainer van de ploeg, daarvoor was ze hoofd van de Jeugd academie bij de club uit Nailsworth. Met haar aanstelling als trainer  van de club is ze de eerste vrouwelijke trainer in het betaald voetbal in Engeland.

” Ik ben  erg enthusiasts over deze volgende stap  in mijn carriere. ” Ik ben dankbaar voo deze kans om leiding te geven  aan zo een vooruit strevende en progressive  club”. aldus Hannah Dingley. Dingley kwam voor het eerst bij de club terecht in 2019 toen ze werd aangesteld als hoofd  van de Jeugd academie. Ze blijft de enige vrouw die een Engelse football  league- academie  voor mannen  heeft  geleidt. Dingley  heeft een UEFA  Pro – license en mag dus voor de groep  staan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportHannah Dingley eerste vrouwelijke trainer in Engeland