donderdag 25 april 2024
28 C
Paramaribo
4.1 C
Amsterdam
0
(0)

Haddad Maia voor het eerst in halve finale Roland Garros

lees ook ...

NBA Heat en Pelicans pakken laatste plek Play-offs

Miami Heat en New Orleans Pelicans hebben zich vrijdagavond als teams geplaatst voor de Play-offs in de NBA. In de voorronde, de play-in, schakelde Miami Heat de Chicago Bulls uit. New Orleans ...

De 27- jarige Braziliaanse  Beatriz Haddad Maia heeft zich woensdagochtend voor het eerst in haar tennis loopbaan geplaatst voor de halve finale van de Roland Garros door in de kwartfinale te winnen  van Ons Jabeur.

De huidige nummer 12 van de wereld bij de vrouwen  Haddad Maia is de eerste Braziliaanse speelster in 55 jaar die in  een halve finale staat op een Grand Slam. Ons Jabeur begon sterk aan haar kwartfinale in Parijs.De Tunesische – die toch wel favoriet was in deze partij wist Haddad Maia al vroeg van kaart te brengen en won eenvoudig de 1ste set met 6-3.

In de 2de set kwam Haddad Maia  beter in haar spel en won in een beslissende  tiebreak  met 7-5. In de 3de beslissende set bleek  de tank leeg te zijn bij Ons Jarbeur en ze keek al vroeg tegen een 0-3 achterstand  en toen gebeurde er iets vreemds Jabeur  dacht dat haar service, out was en trapte  de return van Haddad Maia  weg met haar voet. De umpire  zag dat en merkte op dat de bal gewoon in was en gaf dus de punt aan de Braziliaanse.  Helaas hersteld Ons Jabeur  zich niet van deze teleurstelling en verliest de 3de set met 6-1 waardoor  Haddad Maia  zich plaatst voor de halve finale en komt uit tegen  Iga Swiatek die van Coco Gauff wist te winnen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportHaddad Maia voor het eerst in halve finale Roland Garros