vrijdag 19 april 2024
24.8 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
0
(0)

Gok en match-fixing in Braziliaansvoetbal

lees ook ...

NBA Toch nog een plaats voor de Lakers in de Play-offs

De 39-jarige sterspeler van de LA Lakers Lebron James had dinsdagavond met zijn 23 punten een belangrijk aandeel in de 110-106 overwinning op de New Orleans Pelicans. Door de 110-106 overwinnin...

De Federale politie in Brazilie heeft woensdag documenten vrij gegeven dat er in verschillende voetbal competities in Brazilie er match-fixing heeft plaatsgevonden en er grote bedragen zijn uitgegeven tijdens het gokken van wedstrijden.

In 2018 heeft de overheid van Brazilie toestemming gegeven voor Sportbetting bij voetbal wedstrijden maar wel volgens beperkte regels. Woensdag heeft de Braziliaanse  Justitie Minister  Flavio Dino de Federale Politie toestemming gegeven om de documenten waarin de onrechtmatige zaken voorkomen te publiceren. Volgens het onderzoek is  gebleken dat er in 13 westrijden in Serie A en B er sprake is geweest van match-fixing ,waarvan 8 gespeeld in 2022.

Het is  gebleken dat spelers bedragen van ongeveer 10.000 us dollars  hebben  gehad en het gaat dan om spelers van  Santos, Juventude,Culaba,Cruzeiro, Atletico Paranense, International en Fluminense. Santos verdediger Eduardo Bauermaun heeft toegegegeven  een bedrag van 10.000 US dollars  te hebben  gehad voor het opzettelijk uitlokken van een gele kaart in de wedstrijd vorig tegen Avai, waardoor hij de rode kaart kreeg en met tien man spelend Santos  de wedstrijd  verloor.

De Braziliaanse voetbalbond (CBF) heeft inmiddels ook gereageerd  op de zaken die naar buiten zijn gekomen .CBF geeft gaan dat zulke personen  niet thuis horen in de voetbalwereld,  zulke zaken staan in lijn met maffia  praktijken en ze moeten opgesloten worden  of spelers moeten levenslang geschorst worden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportGok en match-fixing in Braziliaansvoetbal