donderdag 13 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.1 C
Amsterdam
0
(0)

Gok en match-fixing in Braziliaansvoetbal

lees ook ...

Ten Hag blijft trainer van Manchester United

Ondanks de teleurstellende resultaten het afgelopen seizoen blijft Erik Ten Hag coach van de Engelse club Manchester United. De afgelopen dagen was er sprake van dat Manchester United het contract ...

De Federale politie in Brazilie heeft woensdag documenten vrij gegeven dat er in verschillende voetbal competities in Brazilie er match-fixing heeft plaatsgevonden en er grote bedragen zijn uitgegeven tijdens het gokken van wedstrijden.

In 2018 heeft de overheid van Brazilie toestemming gegeven voor Sportbetting bij voetbal wedstrijden maar wel volgens beperkte regels. Woensdag heeft de Braziliaanse  Justitie Minister  Flavio Dino de Federale Politie toestemming gegeven om de documenten waarin de onrechtmatige zaken voorkomen te publiceren. Volgens het onderzoek is  gebleken dat er in 13 westrijden in Serie A en B er sprake is geweest van match-fixing ,waarvan 8 gespeeld in 2022.

Het is  gebleken dat spelers bedragen van ongeveer 10.000 us dollars  hebben  gehad en het gaat dan om spelers van  Santos, Juventude,Culaba,Cruzeiro, Atletico Paranense, International en Fluminense. Santos verdediger Eduardo Bauermaun heeft toegegegeven  een bedrag van 10.000 US dollars  te hebben  gehad voor het opzettelijk uitlokken van een gele kaart in de wedstrijd vorig tegen Avai, waardoor hij de rode kaart kreeg en met tien man spelend Santos  de wedstrijd  verloor.

De Braziliaanse voetbalbond (CBF) heeft inmiddels ook gereageerd  op de zaken die naar buiten zijn gekomen .CBF geeft gaan dat zulke personen  niet thuis horen in de voetbalwereld,  zulke zaken staan in lijn met maffia  praktijken en ze moeten opgesloten worden  of spelers moeten levenslang geschorst worden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportGok en match-fixing in Braziliaansvoetbal