vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
0
(0)

Girona legt tekort komingen Barcelona bloot.

lees ook ...

Barcelona kiest Roberto De Zerbi als vervanger van Xavi Hern...

Club President Juan Laporta en Technisch Direkteur Deco van FC Barcelona hebben zaterdagochtend aangegeven dat de huidige coach van de Engelse club Brighton het komend seizoen het roer zal overnemen b...

De klassier in de Spaanse competitie LA Liga tussen  Barcelona en Girona zondagmiddag werd een vernedering voor de huidige kampioen van Spanje Barcelona want Girona won overtuigend met 4-2.

Girona wist binnen 12 minuten in de 1ste helft op een 1-0 voorsprong te komen, daarvoor heeft Barcelona een aantal goede kansen gehad om tot scoren te komen. In de 20ste minuut was het wel raak toen Lewandowski uit een corner van Raphinha de 1-1 inkopte. Na dit doelpunt werd er niet meer gescoord en gingen ploegen de rust in met de 1-1 gelijke stand.

In de 2de elft kreeg ook Barcelona de betere kansen maar vergaat te scoren dat deed Girona wel. Opnieuw een blunder van de verdediging van Barcelona en het werd 2-1. De verdediging van Barcelona liet keer op keer steken vallen en dat kwam hun duur te staan in de wedstrijd. Girona kwam vrij gemakkelijk op 3-1, even een opleving bij Barcelona toen werd het 2-3, maar weer was het de  verdediging van Brcelona die blunderde bij het 4de doelpunt van Girona, er werd slecht verdedigd bij het nemen van een vrije trap van Girona. Voor het eerst in hun geschiedenis wint Girona van Barcelona en staan nu stevig aan kop in de LA Liga met 41 punten. Real Madrid is 2de met 39 punten, 3de is Atletico Madrid, Barcelona neemt nu de 4de plek in.

” We speelden een goede wedstrijd, maar Girona was effectiever dan ons, ze hebben de kansen die ze kregen benut, we moeten onze wonden likken en sterk terugkomen. De Jong gaf  aan dat balbezit van Barcelona heel slecht was, ik ook ben daar debet aan. We moeten harder gaan werken, voor elkaar willen werken, offers willen brengen, gezamelijk verdedigen en vooral de opgelegde kansen in doelpunten omzetten.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportGirona legt tekort komingen Barcelona bloot.