vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
0
(0)

Ghanees international overleden op het veld na hartaanval

lees ook ...

Tennis Italie wint voor het eerst in 47jaar Davis Cup

De Tennis selectie van Italie heeft zondag voor het eerst in zeven en veertig ten koste van Australie de finale van de Davis Cup gewonnen. Het winnen van de Davis Cup is natuurlijk een teamprestati...

De 28- jarige international van Ghana Raphael Dwamena zakte zaterdag in elkaar tijdens de wedstrijd tussen FK Egnatia en KF Partizani en overleed op weg naar het ziekenhuis.

Dwamena had al een tijdje last van zijn hart en had een ICD in zijn borst zitten, een soort defibrillator die hartstroornissen herkent en verhelpt. Onder meer Daley Blind en sinds kort Bas Dost lopen met een dergelijk kastje rond. Twee jaar geleden in de maand  oktober zakte de speler al eens in elkaar op het veld, maar was de medische ploeg er snel bij. Deze keer mocht het echter niet baten.

Dwamena was in 2017 dicht bij een overstap naar de Engelse club Brighton, maar vanwege zijn medische problemen is de transfer niet doorgegaan.Dwamena heeft in het verleden gespeeld voor Real Zaragosa, FC Zurich , UD Levant en de jeugdselectie van RB Salzburg. Dwamena heeft 7 keer de kleuren van Ghana mogen vertegenwoordigen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportGhanees international overleden op het veld na hartaanval