zaterdag 9 december 2023
27.1 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
0
(0)

Gerard Pique neemt afscheid met overwinning van Barcelona

lees ook ...

Surinaamse scholieren nemen deel aan de Consude Games2023 in...

De delegatie van Surinaamse scholieren is zondagmet een charter vlucht vertrokken naar Chilie voor deelname aan de Consude Games 2023 en zullen op de ondelen Atletiek, basketbal , schaken . volleybal ...

De 35-jarige centrale verdediger en aanvoerder van Barcelona speelde zaterdagmiddag zijn laatste wedstrijd in Camp Nou

Gerard Pique heeft met een overwinning afscheid kunnen nemen van het profvoetbal en van Barcelona.Barcelona won in eigen huis Camp Nou met 2-0 van UD Almeria , dankzij doelpunten van Dembele en Frenkie de Jong. Topscorer Lewandowski miste nog een penalty in de 6de miuut van de 1ste helft.Barcelona domineerde vanaf het begin de wedstrijd , in de 1ste helft kreeg Barcelona er 8 corners tegenover Almeria maar twee. Er waren genoeg kansen voor Barcelona om reeds in de 1ste helft tot scoren te komen die helaas niet werden benut.

In de 2de helft pakte Barcelona de zaken anders aan en reeds in de 47 ste minuut scoorde Dembele na een mooie actie de 1-0.Niet lang daarna scoode Frenkie de Jong het 2de doelpunt.Ook in de 2de helft kreeg Barcelona genoeg kansen om de score hogerop te tillen.In de 84ste minuut kreeg aanvoerder Gerard Pique zijn publiekswissel en overhandigde hij de aanvoerdersband aan Jordi Alba.Na een stande ovatie van bijkans 5 minuten nam Pique voor het laatst in Camp Nou plaats op de reserve bank, na de wedstrijd namen de spelers op hun eigen manier afscheid van hun aanvoerder.Voor aanvang van de wedstrijd mocht Robert Lewandowski zijn trofee als speler van de maand oktober in de La Liga in ontvangst nemen. Dinsdag speelt Bsarcelona uit tegen Osasuna, het is de vraag als Pique dan ook op de reserve bank zal plaatsnemen, omdat Coach Xavi van oordeel is dat Pique tot dinsdag nog speler is van Barcelona.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportGerard Pique neemt afscheid met overwinning van Barcelona