dinsdag 3 oktober 2023
27.2 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

Georgina Wijnaldum op jacht naar Europaleague titel

lees ook ...

Feyenoord maakt het karweitje tegen Ajax af

De resterende 35 minuten van de klassieker tussen Ajax en Feyenoord werd woensdag afgewerkt en Feyenoord kwam nog een keer tot scoren dus werd de uiteindelijke eindstand 4-0 voor Feyenoord. Al na 3...

De Nederlandse international met een Surinaams roots en speler van de Italiaanse club AS Roma  gaat woensdag op jacht naar de Europaleague titel wanneer zijn club het opneemt tegen de Spaanse club Sevilla.

De Romeinen kunnen woensdag in Boedapest nadat vorig jaar ten koste van Feyenoord de Conference League werd veroverd hun 2de Europese titel op rij pakken.Voor beide ploegen is het winnen van de Europaleague heel belangrijk. AS Roma  staat in de Serie A op de 6de plaats wat recht geeft op de groepsfase in de Europaleague.  Integenstelling tot AS Roma  staat Seviila in de La Liga  op de elfde plaats  4 plekken verwijderd van de voorrondes in de Conference League.

Het winnen  van de Finale zou voor beide clubs alles kunnen doen veranderen. De winnaar  van de Europaleague mag volgend jaar instromen in de groepsfase van de Championsleague  en maakt sportief en  financieel gezien ook wel een verschil uit dan het mislopen van Europees voetbal.

Met coach Jose Mourinho beschikt AS Roma  over een echte specialist als het gaat om het winnen van finales.Mourinho is de enige trainer die alle 3 Europese prijzen op zijn naam wist te schrijven. In 2004 de Championsleague met FC Porto. In 2010 met Intermilan en met Manchester United in 2017 de Europaleague  en 2022 met AS Roma  de Conference League.

De Spaanse ploeg Sevilla won de Europaleague  al 6 keer en zelfs 3 keer op  rij  2014,2015 en 2016.In 2020 versloegen ze Intermilan in de finale.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportGeorgina Wijnaldum op jacht naar Europaleague titel