woensdag 6 december 2023
23.9 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
5
(1)

Gelijkspel voor Ajax in eerste Europaleague wedstrijd

lees ook ...

NBA Achtste overwinning op rij voor Orlando Magic

Orlando Magic heeft woensdagavond de achtste overwinning op rij geboekt in de NBA competitie na de 139-120 overwinning op de Washington Wizards. De Duitser Franz Wagner scoorde de meeste punten bij...

Het is de ploeg van Ajax  niet gelukt om de drie punten te pakken tegen de Franse ploeg Olympic Marseille donderdagmiddag in de Europaleague.

Ajax startte in deze wedstrijd hoopvol en liet op bepaalde momenten van de wedstrijd goede aanvallen zien maar dat deden de Fransen af en toe ook. In een wedstrijddat heen en weer ging en vol zat met spektakel werd het uiteindelijk een 3-3 gelijkspel. De coach van Ajax Maurice Steijn had wat wijzigingen aangebracht in het team. Kenneth Taylor kreeg weer de voorkeur boven Sivert Mannsverk. Devyne Rensch had wat fysieke problemen, waardoor Anton Gaael voor het eerst in een officieel duel mocht starten. Carlos Forbs mocht in de aanval de plaats van Chuba Akpom overnemen.

Na 9 minuten spelen in de wedstrijd was het de Portugees Forbs in dienst van Ajax die de 1-0 intikte en ongeveer tien minuten later was het Steven Berghuis die via een corner de score verdubbelde en de droomstart van Ajax compleet maakte.Ajax kon maar kort genieten van het doelpunt van Berghuis was het de Franse rechtsback Jonathan Clauss die de tegentreffer van Olympic Marseille noteerde en het Aubameyang die vijf minuten voor rust ploegen op gelijke hoogte bracht 2-2.

In de 2de helft zagen we hetzelfde spelbeeld als in het begin van de wedstrijd, Ajax die het spel dicteerde en ook wist te scoren en wel via de benen van Kenneth Taylor, ook nu kon Ajax niet lang genieten van de voorsprong want het was wederom de goed spelende Aubameyang die het 3de doelpunt intikte en zo Ajax onthield van een overwinning. Het werduiteindelijk een 3-3 gelijkspel.  Vos van Ajax kreeg twee keer geel en dat betekende rood.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportGelijkspel voor Ajax in eerste Europaleague wedstrijd