maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

” Geen sprake van blauwe kaart” verduidelijkt FIFA baas Infantino

lees ook ...

NBA Geen play-offs voor de Golden State Warriors

De kampioen 2022 in de NBA de Golden State Warriors verloren dinsdagavond de play-in game van de Sacramento Kings met 94-118. Het seizoen voor Stephen Cuury en de Waariors zit er dus nu al op. ...

” Er komt absoluut geen blauwe kaart” is de duidelijke taal van FIFA baas Gianni Infantino nadat er in verschillende media is aangegeven dat de introductie van de blauwe kaart  tijdens voetbalwedstrijden spoedig zal plaatsvinden.

” Dit onderwerp is voor ons niet aan de orde” zegt een boze FIFA president Gianni Infantino aan de internationale pers. ” De blauwe kaart gaat niet worden ingevoerd op het hoogste niveau”. De FIFA is absoluut tegen de invoering hiervan. Ik was eerlijk gezegd niet op de hoogte van het idee, en ik ben nog  steeds de voorzitter van de FIFA. We zijn heel erg voor vernieuwing en zijn bereid te kijken naar nieuwe ideeen en voorstellen,maar we moeten wel de tradities van het spel respecteren.

De blauwe kaart was een proefballonnetje  van spelrgel commissie IFAB. De commissie wilde de kaart invoeren als middenweg tussen de gele en rode kaart. Een speler die de blauwe kaart ontvangt zou een tijdstraf krijgen van 10 minuten. De invoering van de kaart op hoogste niveaus is vooralsnog uitgesloten, nu de FIFA voozitter zijn mening hierover duidelijk heeft gegeven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSport'' Geen sprake van blauwe kaart" verduidelijkt FIFA baas Infantino