maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Geen Olympische spelen voor Oranjevrouwen voetbalselectie

lees ook ...

Ajax verliest arbitragezaak van Tagliafico’s agent

Ajax heeft  maandag een nederlaag geleden in een arbitragezaak tegen de zaakwaarnemer van Nicolas Tagliafico waarbij de club de Argentijnse spelersmakelaar van Tagliafico nog eens 100.000 euro moet be...

Het is de Oranjevrouwen niet geluktzich te plaatsen voor de Olympische Spelen later dit jaar in Parijs door het verlies woensdag in de Nation League tegen Duitsland.

De wedstrijd van woensdag tegen Duitsland in de Nation League was de laatste mogelijkheid voor de Oranjevrouwen om zich alsnog te kunnen plaatsen voor de Olympische, helaas verloren de Oranjevrouwen met 0-2 van Duitsland.Op weg naar de wedstrijd van woensdag was er nog heel wat te doen rond de selectie van de Oranjevrouwen, de vele blessures in het team. Victoria Pelova, Vivianne Miedema waren al naar huis gestuurd vanwege hun blessure, twijfel geval was nog Danielle van de Donk.Uiteindeijk een paar uren voor de wedstrijd kreeg te groenlicht om mee te doen en speelde ongeveer 70 mnuten mee.

Verrassend was de opstelling van de jeudige Wieke Kaptein bij de Oranjevrouwen. Kaptein kreeg een heel goede kans maar zag haar schot van richting veranderen door een verdedigster van Duitsland. Na 25 minuten spelen in de 1ste helft opende Duitsland de score  door een prachtig doelpunt van Nusken.De Oranje vrouwen probeerden in de 2de helft iets terug te doen, maar het 2de doelpunt van Duitsland boorde alle hoop in en zo won Duitsland de wedstrijd met 2-0 en onthield de Oranje vrouwen de mogelijkheid zich te plaatsen voor de Olympische Spelen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportGeen Olympische spelen voor Oranjevrouwen voetbalselectie