woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Geen EK2024 voor Frenkie de Jong

lees ook ...

UFC Vegas 93/ Nare knieblessure Perez zorgt voor anticlimax

Tijdens het main event zaterdagavond maakte voormalig titeluitdager Alex Perez zijn opwachting tegen Tatsuro Taira en verloor vanwege een nare knieblessure de partij. Alex Perez nam het op tege...

De 27-jarige middenvelder van FC Barcelona en het Nederlandselftal moet het EK 2024 die de van de week van start gaat in Duitsland aan zich voorbij moeten laten.

Nederland won maandag met groot machtsvertoon met 4-0 van Ijsland, maar na de wedstrijd en vooral in de kleedkamer heerst er een domper. Geen EK2024 voor Frenkie de Jong, de afgelopen dag trainde hij mee met het Nederlandselftal en de hoop was dat hij volledig hersteld was van zijn enkelblessure, maar nus is gebleken dat zijn enkelgewricht onvoldoende herstelt van de inspanningen. De Jong zal zich nu gaan richten op het nieuwe seizoen met zijj club Barcelona.

Voor bondscoach Ronald Koeman en het Nederlands betekent het afhaken van de 27-jarige De Jong een enorme dreun. Hoewel hij door blessure weinig aan spelen toekwam, geldt hij nog steeds als de vormgever van het Nederlandselftal. Ook voor Frenkie de Jong is het moeten missen van EK2024 een grote teleurstelling, hij zou beginnen aan zijn 3de eindronde, waarbij het EK van 2020(gespeeld in 2021) en het WK in Qatar niet geweldig voor hem verliepen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportGeen EK2024 voor Frenkie de Jong