dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
7.2 C
Amsterdam
5
(1)

Franse voetbalsters maken indruk op het EK

lees ook ...

WK2022 UPDATE: Australie pakt eerste punten in Qatar

De nationale voetbalselectie van Australie hersteld zich na gevoelige nederlaag tegen Frankrijk en wint met 1-0 van Tunesie in hun tweede wedstrijd in Qatar. Voor Australie was het doel duidelijk t...

Frankrijk en Italië mochten als laatste in actie komen dit Europees Kampioenschap, de deelnemende landen hebben allen hun eerste wedstrijd al gespeeld. De Franse voetbalsters hebben dit niet ongemerkt aan zich voor bij laten gaan en begonnen deze wedstrijd opvallend goed aan dit toernooi. Italië werd met 5-1 weg gezet.

In de rust stond het al 5-0 voor Frankrijk. Frankrijk wordt gezien als een van de favorieten van dit Europees Kampioenschap. Dat Frankrijk een zeer getalenteerd jong dynamisch team heeft, is al enkele jaren bekend, maar nooit eerder heeft Frankrijk zich geplaatst voor een kwart finale of halve finale. In ieder geval na deze wedstrijd zijn de verwachtingen weer hoog ingesteld.

Grace Geyoro (3x gescoord, hattrick)

De Franse vrouwen wisten met krachtig, snel en energiek voetbal Italië voetballes te geven. De Italiaanse vrouwen hadden totaal geen grip op het spel van de Franse speelsters. Het was daarom ook Frankrijk die na enkele vloeiende aanvallen al snel de doelpunten maakten. Grace Geyoro wist 3x te scoren, een zuivere hattrick en daarmee de huidige topscoorster van het EK toernooi. Marie-Antoinette Katoto en Delphine Cascarino maakten de overige doelpunten.

Tweede helft nam Frankrijk gas terug en voerde enkele wissels door, die overigens ook aardig speelden. Uiteindelijk werd de score 5-1, Martina Piemonte scoorde het enige doelpunt voor Italië.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportFranse voetbalsters maken indruk op het EK