Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

Frank de Boer biedt excuses aan om uitspraak vrouwenvoetbal

Geplaatst

op

door

Frank de Boer heeft middels een verklaring op Twitter zijn excuses geboden jegens het vrouwenvoetbal. De trainer heeft eerder deze week in ” The Guardian” een aantal uitspraken gedaan over het vrouwenvoetbal.

Nu zegt de trainer dat zijn uitspraken uit zijn verband zijn gehaald. “Ik heb groot respect voor het vrouwenvoetbal en ik vind het geweldig om de groei te zien, internationaal en in de Verenigde Staten’. ‘Ik geloof dat, als het om de financiële kant gaat, de toenemende populariteit zal leiden tot hogere inkomsten en salarissen in het vrouwenvoetbal.’ ‘Dat is fantastische en wat we allemaal willen zien.’

De Boer betreurt de commotie op zijn eerdere uitspraken. ‘Ik ben trots om onderdeel te zijn van een club die gelijkheid omarmt en ik bied mijn excuses aan voor de afleiding die dit geeft voor het team en de organisatie.’ Dinsdag liet De Boer nog een heel ander geluid horen.

“Als de WK-finale van de mannen door vijfhonderd miljoen mensen wordt bekeken, en die van de vrouwen door honderd miljoen, dan is er een groot verschil. Het is niet met elkaar te vergelijken”, zei de ex-trainer van Ajax dinsdag. “Natuurlijk moeten ze betaald krijgen wat ze verdienen en zeker niet minder. Maar het moet gewoon zoveel geld zijn als ze verdienen.”

De bovenstaande uitspraken werden niet goed ontvangen door de voorzitter van Atlanta United, Darren Eales, deze nam hier afstand van . Hij verduidelijkt dat De Boer soms worstelt met de taal.

Frank de Boer trainer/coach van Atalanta United

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Sport

Bokser Patrick Day (27) vier dagen na knock-out overleden

Geplaatst

op

door

De Amerikaanse bokser Patrick Day is op 27-jarige leeftijd overleden, vier dagen nadat hij in de ring ernstig hersenletsel opliep. De Amerikaan werd zondag in een kunstmatige coma gebracht nadat hij knock-out was geslagen in de tiende ronde van een wedstrijd in het super-weltergewicht tegen Charles Conwell, in Chicago.

Zijn promoter Lou DiBella bevestigde dat Day gisteren “in aanwezigheid van zijn familie, goede vrienden en leden van zijn boksteam is overleden. Zijn vriendelijkheid, positivisme en vrijgevigheid zullen we nooit vergeten. Hij was een zoon, een broer en een goede vriend van velen.”

DiBella stelde in zijn verklaring ook de risico’s van de bokssport aan de kaak. “Het is moeilijk om het nu al meteen over de gevaren van boksen te hebben, maar het is tijd voor actie. Hoe weten we nog niet, maar we moeten ervoor zorgen dat boksen veiliger wordt. Dat is dé manier om Patrick te eren.”

Patrick Day won 17 van zijn 22 profgevechten. 

Dinsdag had Conwell, de man die Day de uiteindelijk fatale klappen zou toedienen, op Twitter nog een emotionele brief geschreven die gericht was aan zijn opponent. “Beste Patrick Day, het was nooit de bedoeling om je dit aan te doen. Al wat ik wou, was winnen. Mocht ik de klok terug kunnen draaien, ik deed het meteen. Niemand verdient zoiets. Ik speel het gevecht telkens opnieuw af in mijn hoofd. Wat als dit nooit gebeurd was? En waarom overkwam het jou? Ik kan niet stoppen met eraan te denken. Ik heb zoveel keer voor jou gebeden en zoveel gehuild, want ik kan me zelfs niet voorstellen hoe mijn familie en vrienden zich zouden voelen. Ik zie je overal en ik hoor alleen maar fantastische dingen over jou. Ik dacht eraan om te stoppen met boksen, maar ik weet dat dat ook niet is wat je zou gewild hebben. Ik weet dat je een vechter bent en dus heb ik beslist dat niet te doen. Ik wil vechten en een wereldtitel winnen, want dat is wat jij wou en ook wat ik zelf wil. Dus ik zal jou elke dag gebruiken als een motivatie en ik zal alles geven telkens ik in de ring stap. Mijn gedachten zin bij jou.”

Lees verder

Sport

Staredown Verhoeven & Hari; ‘Zorg dat je vecht en stop met huilen’

Geplaatst

op

door

Rico Verhoeven en Badr Hari gaan op 21 december uitvechten wie er de betere kickbokser is. Beide vechtersbaasjes stonden vandaag oog-in-oog tijdens de staredown. Op de persconferentie vandaag in Utrecht is het vuurtje alvast flink opgestookt. De staredown leverde mooie beelden op. 


In Arnhem zal op 21 december, stappen Verhoeven en Hari voor GLORY: COLLISION 2 de ring in. Verhoeven wil wederom winnen, Hari aast op revanche.

Lees verder

Meest gelezen

X