donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
-0.1 C
Amsterdam
0
(0)

Fluminense wint voor het eerst de Copa Libertadores

lees ook ...

Braziliaans talent Victor Roque sluit zich in december aan b...

De 18-jarige Braziliaans talent en speler van Atletico Paranaense Victor Roque zal zich volgend maand december in Spanje aanmelden bij zijn nieuwe club Barcelona. Barcelona heeft van de LA Liga gro...

De Braziliaanse club Fluminense heeft zaterdagmiddag voor het eerst in haar geschiedenis de Copa Libertadores gewonnen door in de finale de Argentijnse club Boca Juniors met 2-1 te verslaan.

 

 

In het Maracana stadion in Rio de Janeiro werd de finale van de Copa Libertadores gespeeld tussen Fluminense (FLU) en de Argentijnse club Boca Juniors ( de club van voetballegende  Diego Maradona).In een uitverkocht Maracana won Flu van 6 voudig winnaar Boca Juniors na verlenging met 2-1. De Argentijn German Cano zette Flu in de 35ste minuut op een 1-0 voorsprong. Maar lang kon Flu niet genieten van de voorsprong want de verdediger van Boca Juniors Luis Advincula scoorde de gelijkmaker.Na 90 minuten werd er niet meer gescoord. De wedstrijd werd toen met 2x 15 minuten verlengd. In de 1ste verlenging scoorde John Kennedy het winnend doelpunt voor Flu en bepaalde de eindstand op Flu 2 en Boca Juniors 1.

Helaas kon John Kennedy van Flu niet lang genieten van zijn winnende treffer omdat hij zijn 2de gele kaart kreeg nadat hij zijn shirt had uitgetrokken om het feest te vieren.Ook Boca Juniors eindigde de wedstrijd met tien man nadat Frank Fabra rood kreeg.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportFluminense wint voor het eerst de Copa Libertadores