zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Fiorentina voor de tweede keer in finale Conference League

lees ook ...

Ajax verzekert zich van vijfde plek in Eredivisie

De strijd om de vijfde plaats in de Eredivisie is een wedstrijd voor het einde van de competitie beslist daar Ajax wist te winnen van Almere City en is door de reslutaten van NEC en FC Twente niet mee...

Het had een unieke dag kunnen zijn voor het Belgisch voetbal maar het is helaas Club Brugge niet gelukt zich te plaatsen voor de finale van de Conference league want in de return halve finale werd met 4-3 overall verloren van Fiorentina.

Net als in Florence maakten Club Brugge en Fiorentina (3-2 voor deItalianen) er een meeslepend gevecht van. En eigelijk had Fiorentina weinig te duchten van de Belgische koploper. Uit het niets stond het opeens 1-0. Een fraaie voorzet van Hans Vanaken werd van richting verandert en verdween in het doel. Dat was tevens ook de ruststand in de wedstrijd.

In de 2de helft kreeg Fiorentina genoeg kansen om tot scoren te komen. In de 85ste minuut kreeg Fiorentina een penalty die feilloos werd ingeschoten door  de Argentijn Lucas Beltran. Het werd uiteindelijk een 1-1 gelijkspel, aangezien Fiorentina de 1ste wedstrijd met 3-2 had gewonnen belanden zijn in de finale en wachten op de winnaar van de wedstrijd tussen Olympiacos en AstonVilla. De finale wordt op 29 mei in Athene- Griekenland afgewerkt.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportFiorentina voor de tweede keer in finale Conference League