woensdag 6 juli 2022
23.8 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
0
(0)

Finale Womens Champions League

lees ook ...

Oudcoach Barcelona Quique Setien pakt de draad weer op

De 63-jarige Setien wordt de nieuwe trainer van Al-Shabab in Saoedi-Arabie en wel voor de komende 2 jaren Bij zijn nieuwe club zal Setien ongeveer 3,7 miljoen per seizoen ontvangen en hieruit zulle...

De vrouwen van Fc Barcelona en Olympic Lyon spelen zatwrdag 21 mei de finale van de Championsleague

Zaterdagmiddag wordt  in Turijn, in het Allianz stadion de finale van de vrouwen Champions league gespeeld tussen Fc Barcelona en de Franse club Olympic Lyon. Winnaar van het vorig jaar Barcelona krijgt het niet makkelijk tegen 7 voudig kampioen Lyon.

Het wordt een herhaling van de finale in 2019,toen Lyon met 4-1 won, een uitslag waaraan de vrouwen van Barcelona niet meer willen denken. De enige nederlaag van Barcelona dit jaar was de 2-0 overwinning van Wolfsburg in de halve finale, gelukkig had Barcelona de 1ste wedstrijd met 5-1 gewonnen met een record van 91.000 toeschouwers in Camp Nou.

Olympic Lyon verloor alleen van PSG dit seizoen. Ze spelen dit weekend hun 10de Champions League finale. Barcelona en Lyon hebben elkaar vier keer ontmoet in Europees verband. Finale in 2019 Lyon won.2017/2018 in de kwartfinale 1ste wedstrijd 1-0 voor Lyon, ze wonnen ook de 2de wedstrijd en wel met 2-1. In de finale van zaterdag wordt Lyon gezien als de underdog, gezien de goede resultaten van Barcelona dit seizoen. Ongeslagen in de Sspaanse vrouwen competitie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportFinale Womens Champions League