zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Finale Womens Champions League

lees ook ...

Florentino Perez bevestigt komst Mbappe naar Real Madrid

Real Madrid president Florentino Perez heeft zaterdagmorgen aan de spelers groep verteld dat komend seizoen Kylian Mbappe voor Real Madrid zal uitkomen. De 25-jarige Franse international Kylian...

De vrouwen van Fc Barcelona en Olympic Lyon spelen zatwrdag 21 mei de finale van de Championsleague

Zaterdagmiddag wordt  in Turijn, in het Allianz stadion de finale van de vrouwen Champions league gespeeld tussen Fc Barcelona en de Franse club Olympic Lyon. Winnaar van het vorig jaar Barcelona krijgt het niet makkelijk tegen 7 voudig kampioen Lyon.

Het wordt een herhaling van de finale in 2019,toen Lyon met 4-1 won, een uitslag waaraan de vrouwen van Barcelona niet meer willen denken. De enige nederlaag van Barcelona dit jaar was de 2-0 overwinning van Wolfsburg in de halve finale, gelukkig had Barcelona de 1ste wedstrijd met 5-1 gewonnen met een record van 91.000 toeschouwers in Camp Nou.

Olympic Lyon verloor alleen van PSG dit seizoen. Ze spelen dit weekend hun 10de Champions League finale. Barcelona en Lyon hebben elkaar vier keer ontmoet in Europees verband. Finale in 2019 Lyon won.2017/2018 in de kwartfinale 1ste wedstrijd 1-0 voor Lyon, ze wonnen ook de 2de wedstrijd en wel met 2-1. In de finale van zaterdag wordt Lyon gezien als de underdog, gezien de goede resultaten van Barcelona dit seizoen. Ongeslagen in de Sspaanse vrouwen competitie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportFinale Womens Champions League