dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
18.5 C
Amsterdam
0
(0)

Filipijnse vrouwen boeken allereerste overwinning op een WK

lees ook ...

” Ambassadeur van Oranje van de Cruyff Foundation wat ...

Patricia Keeldar geen onbekende in de voetbalwereld bij de vrouwen in Nederland werd gevraagd om deel uit te maken van de Oranje Ambassadeurs van de Johan Cruyff Foundation. " Het was voor mij ...

De Filipijnse vrouwenselectie heeft niet alleen voor een stunt gezorgd door Nieuw Zeeland te verslaan maar meer nog hun allereerste overwinning te halen op een World Cup.

De Filipijnse vrouwenselectie zorgden disndagochtend voor een enorme stunt door van et sterk geachte Nieuw- Zeeland met 1-0 te winnen meer nog deze overwinning is hun 1ste op een World Cup. Een kopbal van Sarina Bolden in de 24ste minuut van de 1ste helft  bleek laten het gouden doelpunt te zijn in de wedstrijd.

Trouwens het is voor het eerst in de geschiedenis dat een Filipijns elftal vertegenwoordigt is op een eindronde, zowel bij de vrouwen als bij de mannen.Zelfs geen enkele jeugdploeg van de eilandengroep slaagde er ooit in zich voor een eindtoernooi te kwalificeren. Het doelpunt van Bolden gaat dan ook de geschiedenisboeken in en werd daarom zeer uitbundig gevierd.

De andere wedstrijd in Groep A tussen Zwitserland en Noorwegen is niet geworden de wedstrijd die velen hadden verwacht. Het werd een zeer saaie en onaantrekkelijke wedstrijd met weinig hoogtepunten, beide ploegen speelden ver beneden het niveau van hun 1ste wedstrijd.De wedstrijd eindige daarom ook in een doelpuntloze 0-0 gelijkspel.

Colombia pakt de eerste drie punten

De vrouwenselectie van Colombia is ht Wk voor vrouwen gestart met een overwinning. In het Sydney Football stadium werd er met 1-0 gewonnen van Zuid- Korea. Na een half uur spelen kwamen de Colombianen op een 1-0 voorspronh dankzij de benutte strafschop van Catalina Usme.  Tien minuten later was het de 18-jarige supertalentvolle  Linda Caicedo die solo actie vanaf het middenveld prachtig wist af te ronden en zo haar land op 2-0 zette en daarmee ook de eindstand bepaalde op Colombia 2-  Zuid Korea 0.

Voor Caicedo  was het een absolute bekroning op haar WK debuut en de afsluiting van een zeer moeilijk periode waarbij 3 jaar geleden kanker bij haar werd geconstateerd, maar ze vond genezing en mag nu weer genieten van haar lievelingssport Voetbal. Ze speelt voor de Spaanse club Real Madrid.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportFilipijnse vrouwen boeken allereerste overwinning op een WK