dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

FIFA WK voor clubs gaat volgend week woensdag van start in Saoedi Arabie

lees ook ...

Gelijkspel in eerste Suriname Major League

In een goed bezette Dr. Ir. Franklin Essed stadion hebben  Robinhood en Transvaal het op een 1-1 gelijkspel gehouden in de openingswedstrijd van de Suriname Major League Soccer. De Suriname Maj...

Volgend week woensdag gaat in Saoedi Arabie van start het FIFA WK voor Clubs waaraan deelnemen Manchester City, Fluminense, Al-Ittihad, Aukland City, Club Leon, Urawa Diamonds en Al Ahly en wel van 12 tot en met 22 december 2023.

Het is overigens de laatste editie in deze vorm voordat het toernooi overgaat naar een groot, 4 jaarlijks evenement. In deze laatste editie strijden 7 continentale kampioenen in Saoedi -Arabie van 12 tot en met 22 december 2023 om de wereldbeker voor clubteams.De Engelse club Manchester City hoopt voor de 10de keer op rij de wereldbeker voor clubteams mee terug te nemen naar Europa. Nadat zij afgelopen seizoen de Championsleague wonnen, mag Manchester City voor het eert Europa vertegenwoordigen op dit mondiale eindtoernooi. De Englesen stromen net als Zuid- Amerikaans kampioen Fluminense pas in de halve finales erbij.

In de 1ste ronde strijden Al- lttihad en het Nieuw -Zeelandse Auckland City om een plek in de kwartfinale, de winnaar neemt het dan op tegen Al Ahly. In de andere kwartfinale krijgen het treffen tussen de Mexicaanse Club Leon en de Japanse kampioen van Azie Urawa Red Diamonds.

Aan de nieuwe opzet van het WK voor  clubteams doen vanaf 2025 maar liefst 32 ploegen mee en geldt gelijk als een opwarmertje voor het landen WK2026.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportFIFA WK voor clubs gaat volgend week woensdag van start in Saoedi Arabie