zaterdag 2 maart 2024
31 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

FIFA stuurt waarschuwingsbrief naar Braziliaanse voetbalbond

lees ook ...

” Geen sprake van blauwe kaart” verduidelijkt FI...

" Er komt absoluut geen blauwe kaart" is de duidelijke taal van FIFA baas Gianni Infantino nadat er in verschillende media is aangegeven dat de introductie van de blauwe kaart  tijdens voetbalwedstrij...

De FIFA heeft op eerste kerstdag een waarschuwingsbrief gestuurd naar de Braziliaanse voetbalbond omdat blijkt dat de rechterlijke macht heeft ingegrepen bij de Braziliaanse voetbalbond door de voorzitter van de bond uit zijn functie te halen.

Op 7 december besloot de rechtbank in Rio de Janeiro om de voozitter van de CBF, Enaldo Rodriques uit zijn functie te halen. Volgens de rechtbank hebben zich onregelmatigheden voorgedaan bij de verkiezing van Ednaldo Rodriques als voorzitter van de CBF. De FIFA vanaf haar oprichting erop gewezen dat zij elke vorm van overheidsinmenging in het voetbal afwijst en gaat dan ook niet akkoord met de uitspraak van de rechter.

De FIFA heeft de Braziliaanse voetbalbond opgeroepen om geen nieuwe verkiezingen uit te schrijven en rustig te wachten op verdere instructies. De rechter heeft voorgeschreven dat er binnen 30 dagen nieuwe verkiezingen gehouden moeten worden.Brazilie riskeert door deze ontstane situatie uitgesloten te worden van deeelname aan de Copa America en andere internationale toernooien.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportFIFA stuurt waarschuwingsbrief naar Braziliaanse voetbalbond