woensdag 17 juli 2024
32 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
0
(0)

FIFA baas Gianni Infantino roept op tot verhoging uitzendrechten vrouwenvoetbal

lees ook ...

Wimbledon2024/ Carlos Alcaraz de nieuwe graskoning.

De Spanjaard Carlos Alcaraz was in de herhaling van de finale van vorig jaar zondag wederom  te sterk voor Novak Djokovic. Alacaraz won de finale meer dan overtuigend van Djokovic met 6-2 6-2 7...

De President van de FIFA  Gianni Infantino heeft maandag tijdens een persconferentie in Geneve de Europese landen opgeroepen hogere biedingen te eisen van TV zenders zodat het WK 2024 voor vrouwen in alle landen uitgezonden kan worden.

In Duitsland, Frankrijk, Engeland, Spanje en Italie  vragen TV zenden nog te lage  bedragen voor de rechten om  de wedstrijden  van het Wk voor vrouwen uit te zenden. Als deze 5 landen geen hogere biedingen eisen, zal het Wk voor vrouwen in 2024 niet in hun land worden uitgezonden. Het is over de hele wereld zo dat er meer aandacht is voor het mannen voetbal  en daardoor  geen of minder TV rechten kopen of verkopen voor vrouwen voetbal.

Het Wk voor vrouwen wordt in Australie en New Zeeland  afgewerkt. Infantino  gelooft niet dat het verschil in tijd een rol speelt in het kopen of verkopen  van de TV rechten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportFIFA baas Gianni Infantino roept op tot verhoging uitzendrechten vrouwenvoetbal