zondag 19 mei 2024
27.7 C
Paramaribo
21.9 C
Amsterdam
1
(1)

FI Max Verstappen naar eenzame zege in China

lees ook ...

” Mijn zoontje eerst daarna zien we wel” Tjaronn...

De 35- jarige Surinaams international Tjaronn Chery bevestigt dat er gesprekken gaande zijn met NEC en nog een ander club. Tjaronn Chery zal de komende dagen een belangrijke knoop moet doorhakk...

Een staande start en twe herstarts was het spannend of Max Verstappen concurrentie zou krijgen tijdens de Grand Prix van China maar de Nederlander bleek zelf echter foutloos en reed daarna de tegenstand zoals vaker de laatste jaren op een hoopje.

Voor het eerst sinds 2019 was de Formule 1 weer terug in China. De coronapandemie had ervoor gezorgd dat het Shanghai international Circuit jarenlang geen deel uitmaakte van de F1-kalender, maar in 2024 kan het weer.Nadat Max Verstappen een mindere sprintkwalificatie kende, won de Nederlander op zaterdag wel de Sprint Race zelf.Op zondag hield de Nederlander de kop, terwijl Fernando Alonso vanaf de 3de plek voorbij kwam aan Checo.

Verstappen kon meteen beginnen aan het uitlopen van het gat en leek een eenzame race tegemoet tegaan.Verstappen was namelijk opnieuw meer dan 10 seconden weggereden van de concurrentie, die enkel dichtbij had kunnen komen door de meerdere Safety cars. De Nederlander reed naar alweer de 58ste Grand Prix- zege uit zijn loopbaan en zag zijn voorsprong in de Wk-stand opnieuw groter worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportFI Max Verstappen naar eenzame zege in China