(0)

Feyenoord wint klassieker in Amsterdam Arena, stap richting kampioenschap

” Zine Zidane nieuwe coach Bayern Munchen is Fake nieu...

In de Spaanse kranten stond vrijdag  vermeld dat Zine Zidane de  nieuwe coach is geworden van Bayern Munchen maar de Duitse club noemt dit fake nieuws. " We hebben geen contact gehad met Zine Z...

In een uitverkochte Amsterdamse Johan Crujff arena stond de klassieker Ajax tegen Feyenoord op het programma. Feyenoord kan bj winst zes punten los komen van Ajax. en een goede stap maken richting t kampioenschap. Over t algemeen zijn in dit soort wedstrijden, partijen altijd aan elkaar gewaagd. In een sfeervolle Johan Cruijff  stadion beloofde t vanmiddag een spektakel te worden.

De wedstrijd begon de eersre minuten van beide kanten aftastend, de spelers zochten elkaars grenzen op binnen het toelaatbare van de scheidsrechter. In de 5e minuut was het Jimenez Santiago die Feyenoord al snel op 0-1 voorsprong bracht, na een mooi opgezette aanval. Een mooie start in het voordeel van de Rotterdammers.

Ajax begon beter grip te krijgen op de wedstrijd en vooral zoekende naar de gelijkmaker. Dit gebeurde al in de 17e minuut een kopbal van Edson Alvarez vanuit een corner. De Amsterdammers hebben nu dan toch de gelijkmaker weten te scoren, 1-1.

De Amsterdammers kregen door de gelijkmaker meer vertrouwen en bleven pressie op Feyenoord uit oefenen. De Ajaxcieden gingen nadrukkelijk op zoek naar het tweede doelpunt.

Ajax pakt door in de 37e minuut Dusan Tadic die de Amsterdammers naar een voorsprong schiet. Feyenoord probeert zich te herpakken maar heeft moeite met het felle spel van Ajax.

Tweede helft

Feyenoord kwam goed uit de startblokken en toonde vanaf het begin het betere spel.  Dit resulteerde direct in de 51e minuut doelpunt van Sebastian Szymański, 2-2. Feyenoord bleef beter spel spelen dan Ajax. De Ajaxieden kwamen maar niet van hun eigen helft af.

De wedstrijd werd evenwichtiger, beide partijen waren weer aan elkaar gewaagd. De Ajxcieden kwamen mede door de wissels die aan hun zijde werden door gevoerd, weer beter de in de wedstrijd.

Toch was het in de 86e minuut Lutsharel Geertruida de doelpuntenmaker voor de Rotterdammers. Er werd vanuit een corner gescoord, kopbal van Geertruida 2-3. Dit was ook de eindstand.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportFeyenoord wint klassieker in Amsterdam Arena, stap richting kampioenschap