5.1 C
0
(0)

Feyenoord maakt gehakt van Shakhtar Donetsk in Europa League

Manchester City heeft zich zaterdag ten koste van Chelsea geplaatst voor de finale van de FA Cup in Engeland. The Cityzens wonnen op Wembley met 1-0 van Chelsea dankzij een doelpunt van Bernard...

Feyenoord liet zich donderdagmiddag niet verrassen door de ploeg van Shakhtar Donetsk en won overtuigend de return ontmoeting met 7-1

Een week geleden kroop Feyenoord door het oog van een naald en kon op het nippertje nog een gelijkspel forceren. Heel anders was het donderdagmiddag, met goed combinatiespel en een gedegen plan wist Feyenoord de ploeg va Shakhtar alle hoeken van het veld zien .Al voor rust had Feyenoord een ruime voorsprong op Shakhtar  gebouwd, die nooit meer in gevaar kwam, want reeds na 8 minuten spelen was het de mexicaan Santiago Gimenez die de score opende voor Feyenoord , voor rust werd er nog drie keer gescoord door Feyenoord, de ruststand was dan ook 4-0 voor Feyenoord.

Feyenoord maakte in de 2de helft de zaak helemaal af, door nog drie keer te scoren, het lukte Shakhtar nog een tegen doelpunt te scoren. De eindstand werd 7 -1 in het voordeel van Feyenoord. Feyenoord plaatst zich hierdoor voor de kwartfinale van de Europaleague,is ook koploper in de Eredivisie en nog in de race om de KNVB Beker.

SPORTING LISSABON NAAR KWARTFINALE EUROPA LEAGUE

De eerste wedstrijd tussen de koploper in de Premier League  Arsenal en Sporting eindigde vorige week nog in een 2-2 gelijkspel. In de return ontmoeting was het ook Arsenal die eerst scoorde, terwijl Sporting later in de wedstrijd de gelijkmaker vond.Arsenal hield stand, nadat de paal tot keren toe verhinderde dat Sporting kon scoren. Arsenal kreeg aardig wat kansen die niet werden benut. Na 90 minuten spelen bleef de stand 1-1 en ook na 2x 15 minuten wisten  geen van beide ploegen tot scoren te komen, waardoor de penalties vanaf de elf meter stip een uiteindelijke winnaar moest aanwijzen. Sporting bleek daarin beter te zijn en plaatst zich voor de kwartfinale van de Europa League.

Manchester United had de eerste wedstrijd met 4-1 gewonnen van Real Betis. In Spanje scoorde Manchester United maar 1 keer en plaatst zich zonder moeite voor de kwartfinale van de Europa League. De loting van de kwartfinale is op vrijdag 17 maart.