Amsterdam
0
(0)

FC Barcelona verzekert zich van plaatsing Championsleague 2022-2023

Feyenoord heeft zondag voor het eerst sinds 2018 beslag gelegd op de KNVB Beker door in de finale met 1-0 te winnen van NEC. De Stadionclub was tijdens de finale, in eigen huis, te sterk voor N...

FC Barcelona heeft zich zaterdagmiddag door de 2-1 overwinning op Real Betis verzekert van Championsleague 2022-2023

Barcelona  die geen kans meer maakte op het kampioenschap in de LA Liga had nog een doel voor ogen, zich rechtsstreeks  plaatsen voor deelname aan het  nieuwe seizoen van de Championsleague, maar moest dan wel winnen van Real Betis. Ondanks de opgelegde kansen in de eerste helft, gelukte het Barcelona niet om tot  scoren te komen , de ruststand was dan ook 0-0

Ook de in de 2de helft kreeg Barcelona genoeg kansen om te scoren  totdat de ingevallen Ansu Fati het net vond voor Barcelona,  maar ze konden niet lang genieten van de 1-0 voorsprong omdat Batra, oud speler van Barcelona,  middels een kopbal Real Betis op gelijke hoogte bracht met Barcelona. In de extra minuten na de volle 90 minuten  was het toch Jordi Alba die Barcelona alsnog een 2-1 overwinning bezorgde en de plaatsing voor Championsleague was een feit. Marc -Andre Ter Stegen was niet van de partij vanwege maagklachten. In het doel stond de braziliaan Neto, die het niet onaardig deed.Geen speeltijd voor Luuk de Jong, terwijl Memphis Depay in de 2de helft werd gewisseld.