8.3 C
0
(0)

FC Barcelona kan de titel al bijna ruiken

De Verenigde Staten van Amerika hebben zondag voor de derde keer op rij de Concacaf Nation League gewonnen  door Mexico met 2-0 te verslaan in de finale. In de finale van de Concacaf Nation Lea...

Het is  Barcelona  dinsdagmiddag pas heel  laat in de wedstrijd  gelukt de 3 punten te pakken bij Osasuna  in de  LA Liga.

In een mating duel werd het uiteindelijk 1–0, door een doelpunt van invaller Jordi Alba. Bij de Catalanen was er een plekje op het middenveld voor Frenkie de Jong. Hij speelde naast Sergio Busquets,  terwijl de andere middenvelders Pedri en Gavi een meer aanvallende rol hadden.Het was overigens Frenkie de Jong die de assist gaf aan invaller Jordi Alba, die de 1-0  intikte.

In de 1ste helft gebeurde er vrij weinig aan beide kanten van het veld .In de 27ste minuut  kreeg de verdediger van Osasuna  Jorge Herrando de rode kaart omdat hij een overtreding op de Poolse international  Robert Lewandowski maakte.

De 2de helft  was een stuk spannender met vooral veel kansen voor  de thuisploeg Barcelona. Ondanks  Osasuna  met een man minder  speelde gaf zij zich niet makkelijk gewonnen. Vrij laat in de wedstrijd was het invaller Jordi Alba die  de 1-0 intikte uit een assist van  Frenkie de  Jong. Door de overwinning op Osasuna  en het verlies van  Real Madrid staat Barcelona  stevig aan kop en heeft nu een 14 punten  voorsprong op  Real Madrid.