woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

FC Barcelona is vrijgesproken van corruptie

lees ook ...

Lionel Messi sluit voetbalcarriere af bij Inter Miami

De 36-jarige Argentijnse international , Wereldkampioen en speler van Inter Miami zegt zijn voetbalcarriere bij Inter Miami te zullen afsluiten. In het verleden is vaker aangehaald dat Lionel M...

De Spaanse rechtbank heeft FC Barcelona vrijdagochtend vrijgesproken in de geruchtmakende kwestie over het omkopen van scheidsrechters in de LA Liga.

Er liepen aanklachten tegen FC Barcelona in een schokknde zaak rond de vermeende omkoping van scheidsrechters, maar gelukkig is er vrijdag een eind gekomen aan dit proces.Er is door de rechtbank in Spanje geoordeeld dat de verdenkingen niet bewezen konden worden in de zogeheten Nigreira zaak. Er liepen aasnklachten tegen Barcelona – voorzitter Joan Laporta en de club, maar deze zijn allen ingetrokken. Jose Maria Enriquez Nigreira, voorzitter van de Spaanse scheidsrechtercommissie, kreeg tussen 2001 en 2018 via zijn bedrijf ongeveer 7 miljoen euro van FC Barcelona.

Aartsrivaal Real Madrid en enkele oud- scheidsrechters zagen deze verdenking als een kans om Barcelona zwart te maken. Echter ziet de rechtbank in de Catalaanse hoofdstad geen reden meer om de aanklachten tegen Barcelona overeind te houden. Met deze beslissing lijkt de corruptiezaak ten einde en zodoende hoeft de Catalaanse club niet meer te vrezen voor een civiele straf. ” We wisten dat het recht zou zegevieren” was de reactie van FC Barcelona in een korte statement op hun website.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportFC Barcelona is vrijgesproken van corruptie