(1)

FC Barcelona en Manchester United spelen gelijk in Europa League klassieker

” Mbappe krijgt geen speciale dekking van ons”

Coach Xavi Hernandez van Barcelona zegt geen speler speciaal  in te zetten om Mbappe te verdedigen en te verhinderen om te  scoren " Putting a player to defend Mbappe" Ik houd niet ervan enza...

In een vrijwel uitverkochte Camp Nou spelen Barcelona en Manchester United om wedstrijd om van te smullen die helaas in een 2-2 gelijke stand eindigt. Donderdagmiddag speelden Barcelona en Manchester United de eerste wedstrijd in de Europa League.

Het werd een wedstrijd om van te smullen, beide ploegen speelden op een vrij hoog niveau. Na 8 minuten spelen was het Barcelona die de eerste kans kreeg en ook druk zette op de verdediging van Manchester United.

Ook Manchester United kreeg enkele goede kansen om een voorsprong te nemen, maar onder andere Rashford en Casemiro zagen hun schoten gestopt worden door de goed keepende Ter Stegen. Een grote aderlating voor Barcelona in de eerste helft was het vroegtijdig uitvallen van middenvelder Pedri, vanwege een blessure.

Barcelona moest het al doen zonder Sergio Busquets en Dembele, die geblesseerd zijn. In de 2de helft werd er niet gescoord, dus bleef de scorebord op 0-0. Barcelona liet in de 2de helft gelijk hun tanden zien en kans op kans kwam er voor Barcelona, totdat verdediger Marco Alonso uit een corner de 1-0 in kopte.

Niet lang daarna was het Rashford ploegen op gelijke hoogte bracht, Manchester United toen de druk op en Kounde scoorde toen een owngoal. Raphinha, die in de eerste reeds een aantal kansen kreeg en die niet benutte, kreeg uiteindelijk loon naar hard werken want met een prachtig afstand schot gaf hij doelman De Gea het nakijken en noteerde gelijkmaken 2-2 voor Barcelona.

Helaas werd Raphinha die op dat moment de beste speler was vervangen door coach Xavi dit tot ergernis van de speler, zelfs op de bank moest hij tot rust gemaand worden door enkele ploeggenoten. Ook coach Ten Hag kreeg de gele kaart te zien, na wat gedegen opmerkingen tegen de arbiter.

Barcelona werd nog een penalty  onthouden na een handsbal door Fred in het strafschopgebied, tot ergernis van de spelers van Barcelona liet de arbiter verder doorspelen en nam niet eens de moeite om met de VAR te checken als het inderdaad zo was.

Na de wedstrijd ging coach Xavi Hernandez verhaal halen bij de arbiter, die op zijn standpunt bleef dat het geen penalty was, ook coach Ten Hag was ontevreden over het optreden van de arbiter. Op 23 februari wordt de return in Manchester gespeeld. Eindstand 2-2.

HomeSportFC Barcelona en Manchester United spelen gelijk in Europa League klassieker