maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
0
(0)

Euro2024 Wervelende start voor Spanje in Duitsland

lees ook ...

COPA America2024/ USA bondscoach ontslagen

De Amerikaanse voetbalbond heeft de 50-jarige bondscoach Gregg Berhalter ontslagen naar aanleiding van de slechte resultaten tijdens de Copa America 2024. De oud- international wordt verantwoor...

De Spaanse nationale voetbal selectie is het EK 2024 in Duitsland zaterdag wervelend gestart tegen Kroatie en wonnen daarom ook overtuigend de wedstrijd met 3-0.

De Spanjaarden waren reeds in de 1ste helft klaar met Kroatie. Alle 3 doelpunten werden in  de 1ste 45 minuten van de wedstrijd gescoord.Alvaro Morata opende de score  en de 2-0 kwam van Fabian Ruiz en het  ander doelpunt kwam Real Madrid speler in dienst van Spanje Dani Carvajal.Spanje en kroatie zijn inmiddels goede bekenden van elkaar, ze speelden eerder tegen elkaar op de 3 laatste EK’s en in de finale van de de Nation League. Spanje won de Nationsleague vorig juni in de Kuip.

Barcelona aanvaller en speler van de nationale selectie van Spanje  Lamine Yamal, die in de basis stond vestigde met zijn 16-jarige leeftijd direct een record om als jongste speler deel te nemen aan een EK.

Na 30 minuten spelen hadden ploegen al genoeg van elkaar gezien en het was Spanje die de score opende middels een prachtig doelpunt van Alavaro Morata van Atletico Madrid, voor hem was het zijn 7de goal op een EK.Morata heeft nog 2 doelpunten nodig om Michel Platini te achterhalen. Ruiz scoorde 3 minuten later het 2de doelpunt en nog voor rust was het Dani Carvajal het 3de doelpunt op zijn naam schreef.Kroatie kreeg nog via een penalty een tegen doelpunt te scoren  maar die werd door de VAR afgekeurd. In de andere wedstrijd van de dag won Italie met 2-1 van Albanie.Zwitserland wist ook nog te winnen van Hongarije met 3-1.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportEuro2024 Wervelende start voor Spanje in Duitsland