maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
0
(0)

Euro2024/ Portugal in blessuretijd langs Tsjechie

lees ook ...

Copa America 2024/ Argentinie voor de zesde keer in de final...

In de halve finale van de Copa America dinsdagavond in New Jersey won Argentinie met Lionel Messi in de basis met 2-0 van een goed spelend Canada. Het Argentijnselftal heeft zich dinsdagavond v...

Het is Portugal met Cristiano Ronaldo in de basis pas in blessuretijd gelukt om de ploeg van Tsjechie aan een kant te zetten in EK2024.

Tegen alle verwachtingen in kwamen de Oost- Europeanen in de 62ste minuut via Provod op een 1-0 voorsprong, maar 7 minuten later was het al 1-1 via een own goal van Hranac. Portugal zou op 2-1 komen maar het doelpunt werd afgekeurd omdat Cristiano Ronaldo n buitenspel positie stond. Het was toch de oud-Ajacied Francisco Conceicao die in blessuretijd het winnend doelpunt van Portugal op zijn naam schreef.

”Ik ben blij dat ik ze voel. Als je die tinteling niet voelt, is het beter om op te geven en te stoppen” zei Ciristiano Ronaldo vooraf op de persconferentie. En alle ogen waren toch wel weer op hem gericht. Helaas kon ook Ronaldo niet voorkomen dat grote delen van de wedstrijd hemeltergend waren.Rafael Leao gaf Ronaldo in de 8ste minuut een afgemeten pass, maar Portugals beste voetballer ooit miste precisie en wist de geboden kans niet te benuten. Eigenlijk gebeurde er in de 2de helft ook niet veel, pas in de 62ste minuut toen Tsjechie de score opende.Lang kon Tsjechie niet genieten van het prachtig doelpunten, maar 7 minuten stond gelijk 1-1. In de 92ste minuut liet invaller Conceicao Portugal weer juichen (2-1).

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportEuro2024/ Portugal in blessuretijd langs Tsjechie