maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
0
(0)

Euro2024/ Frankrijk mogelijk zonder Mbappe tegen Nederland

lees ook ...

EK2024/ Engeland schopt Nederland eruit.

Het Nederlandselftal heeft zich woensdag niet weten te plaatsen voor de finale van EK2024 in Duitsland want er werd met 1-2 verloren van een taktisch goed spelend . Invaller  Ollie Watkins  van Eng...

De spits van het Franse elftal Kylian Mbappe zal helaas de wedstrijd tegen Nederland aan zich voorbij moeten gaan vanwege het oplopen van een gebroken neus in de eerste EK wedstrijd van Frankrijk.

Kylian Mbappe moet geopereerd worden in Dusseldorf zo meld de Franse voetbalbond in een korte statement.De aanvaller brak in de wedstrijd tegen Oostenrijk, die Frankrijk overigens met 1-0 won, zijn neus. In de slotfase van het duel tussen Oostenrijk en Frankrijk sloeg de schrik toe bij Frankrijk. Bij een poging om de bal weg te koppen, kwam de neus van Mbappe keihard op de schouder van een verdediger van Oostenrijk terecht.De pijlsnelle aanvaller zat daarna helemaal onder het bloed en oogde aangeslaslagen.Al snel na de wedstrijd sijpelden er berichten dat Mbappe kampt met een gebroken neus en dat hij mogelijk geopereerd moet worden. Intussen is ook bekend dat hij mogelijk toch niet geopereerd wordt.

Mbappe is inmiddels in het ziekenhuis in Dusseldorf waar vandaag verder gekeken zal worden hoe ernstig de blessure is.Mocht Mbappe toch vrijdag in actie willen komen tegen Nederlland dan zal hij met een masker op moet spelen. Zijn afwezigheid zal een gemis zijn voor de Franse selectie. Inmiddels heeft ook de speler van Oostenrijk zijn verontschuldiging aangeboden aan Mbappe en de rest van het Frans elftal.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportEuro2024/ Frankrijk mogelijk zonder Mbappe tegen Nederland