zaterdag 30 september 2023
33.9 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

Esmee Brugts verkozen tot Azerion Vrouwen Eredivisie talent

lees ook ...

Restant Klassieker Ajax vs Feyenoord wordt woensdag gespeeld...

De KNVB heeft besloten dat de restant minuten van de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord in de Ere-divisie die zondag werd afgebroken vanwege de misdragingen van supporters wordt woensdag afgewerkt. ...

De 20-jarige Esmee Brugts is verkozen tot Azerion Vrouwen Eredivisie Talent van het jaar 2022/ 23 dit gebeurde maandagavond tijdens de Eredivisie Award.

” Het voelt echt als een waardering voor wat ik aan het doen ben” was de eerste reactie van Esmee na het ontvangen van haar Award. Esmee maakte het afgelopen seizoen een stormachtige ontwikkeling mee. Voor PSV was Brugts acht keer trefzeker en was e 3 keer aangever. Bondscoach Andries Jonker nam Esmee mee naar het WK voor vrouwen in Australie en Nieuw Zeeland. Jonker posteerde haar als wingback. Tegen de vrouwen van Vietnam maakte ze vanaf die positie een prachtig doelpunt. Helaas strandde het avontuur van de Nederlandsevrouwen in de kwartfinale waarin Spanje sterker was.

De prestaties van Esmee Brugts werden heel goed opgevangen door de buitenwereld. Esmee kreeg een geweldige aanbieding van FC Barcelona uit Spanje en ze greep die kans met beide handen. ” Ik heb de keuze pas na het WK gemaakt. Het is mijn droomclub, alles klopt en ik heb het erg naar mijn zin in Spanje bij Barcelona.

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportEsmee Brugts verkozen tot Azerion Vrouwen Eredivisie talent