dinsdag 26 september 2023
29.2 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
5
(3)

Esmee Brugts van PSV naar Fc Barcelona

lees ook ...

Ajax vs Feyenoord gestaakt bij 0-3 door vuurwerk

Een volle en uitverkochte Amsterdam Arena, waar de wedstrijd Ajax vs Feyenoord een echte klassieker beloofde te worden. In een sfeervolle stadion was te merken dat deze wedstrijd ergens om ging. Va...

De 19-jarige aanvallende middenvelder van PSV  en de Nederlandse vrouwenselectie  Esmee Brugts heeft dinsdagmiddag haar handtekening gezet onder een contract van 4 jaar bij Fc Barcelona.

Esmee Brugts speelt  vanaf haar 5de jaar voetbal. Ze heeft enkele jaren doorgebracht op de Fc Binnenmaas Academy voordat ze op haar 16de haar eerste prof contract tekende bij PSV  vrouwen. ” Ik was Jong maar voelde me direct op me gemak bij PSV. Esmee  kreeg enkele keren een oproep voor de  Nederlandse selectie.In 2022 tijdens een toernooi in Frankrijk maakte ze haar debuut voor Nederland in de ontmoeting tegen Brazilie. Haar beste momenten met het Nederlands elftal was op 6 September 2022 tegen  Ijsland in de UEFA  Worldcup  kwalificatie wedstrijd. In de 61ste minuut mocht ze invallen en  scoorde het winnend doelpunt voor Nederland  in extra time en zo kon Nederland zich plaatsen voor Wk2023 vrouwen in Australie en Niew Zeeland.

Esmee  maakte ook  deel uit van het Nederlands elftal tijdens de Worldcup voetbal voor vrouwen in  Australie en Nieuw Zeeland.  Esmee stond in de belangstelling van  Arsenal en Real Madrid. Ook uit Italy was er voolop belangstelling voor Esmee maar uiteindelijk was het  Barcelona die concreter was en  Esmee een 4 jaar contract aanbood. Dinsdagmiddag zette ze vol trots haar handtekening onder een 4 jarig contract bij Barcelona.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportEsmee Brugts van PSV naar Fc Barcelona