Amsterdam
0
(0)

Esmee Brugts schiet Nederland naar WK in blessuretijd

De Nederlandse vechter in de UFC  Jarno Errens pakte zaterdagavond zijn eerste overwinning in de UFC door in Las Vegas te zegevieren over Steven Nguyen. Voor Jarno Errens was verliezen zaterdag...

De Oranje leeuwinnen hebben dinsdagavond een overwinning in blessuretijd weten binnen te slepen. Hiermee is directe plaatsing voor het WK volgend jaar in Australië en Nieuw-Zeeland een feit. Het was Esmee Brugts die ver in blessuretijd de bal in het net wist te schieten.

De Oranje vrouwen waren gezien de gehele wedstrijd de sterkere partij, echter wisten zij dit niet in score om te zetten. Diverse doelpogingen werden niet verzilverd en belanden de bal op de paal of net naast het doel. De kersverse bondscoach Andries Jonker zag Nederland kan op kans missen tegen IJsland. Van te voren was wel bekend dat Ijsland geen gemakkelijke tegenstander zou zijn, een taaie tegenstander met veel weerstand.

De Oranje vrouwen hebben 29 doelpogingen gedaan waarvan er driemaal de bal de lat raakte. De IJslandse verdediging leek niet te beslechtten.

Nederland moest winnen om zich direct voor het WK te kwalificeren en zo de play-offs niet te hoeven spelen. Na de velen kansen die de Oranje Leeuwinnen kregen en niet wisten te benutten in de reguliere speeltijd, was het Esmee Brugts die het verlossende doelpunt maakte 1-0 in blessure tijd.