dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
0
(0)

Esmee Brugts schiet Nederland naar WK in blessuretijd

lees ook ...

Doelman Etienne Vaessen haalt eindselectie NATIO Suriname

De doelverdediger van RKC Waalwijk Etienne Vaessen is door bondscoach Stanley Menzo van NATIO Suriname  definitief opgeroepen voor de volgende interlands van Suriname. De doelverdediger van RKC...

De Oranje leeuwinnen hebben dinsdagavond een overwinning in blessuretijd weten binnen te slepen. Hiermee is directe plaatsing voor het WK volgend jaar in Australië en Nieuw-Zeeland een feit. Het was Esmee Brugts die ver in blessuretijd de bal in het net wist te schieten.

De Oranje vrouwen waren gezien de gehele wedstrijd de sterkere partij, echter wisten zij dit niet in score om te zetten. Diverse doelpogingen werden niet verzilverd en belanden de bal op de paal of net naast het doel. De kersverse bondscoach Andries Jonker zag Nederland kan op kans missen tegen IJsland. Van te voren was wel bekend dat Ijsland geen gemakkelijke tegenstander zou zijn, een taaie tegenstander met veel weerstand.

De Oranje vrouwen hebben 29 doelpogingen gedaan waarvan er driemaal de bal de lat raakte. De IJslandse verdediging leek niet te beslechtten.

Nederland moest winnen om zich direct voor het WK te kwalificeren en zo de play-offs niet te hoeven spelen. Na de velen kansen die de Oranje Leeuwinnen kregen en niet wisten te benutten in de reguliere speeltijd, was het Esmee Brugts die het verlossende doelpunt maakte 1-0 in blessure tijd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportEsmee Brugts schiet Nederland naar WK in blessuretijd