Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

Ernesto Hoost demonstreert voor de vechtsport

Geplaatst

op

Img 5cbc982cb7ec 1

De oud wereldkampioen K1 Ernesto Hoost zal as vrijdag demonstreren in Den Haag. Hij doet dit onder andere met Sem Schilt (K1 Wereldkampioen) ook een bekende in de vechtsport wereld. Zij gaan as vrijdag de straat op omdat het kabinet nog steeds een verbod heeft op openstelling van de vechtsportscholen. Door de coronacrisis mogen deze sportscholen nog niet open.

De vechters willen weer actief sporten en dagelijks trainen. Zij zullen daarom as vrijdag een demonstratie geven waarbij de vechters laten zien hoe er getraind kan worden rekening houdend met een veilige afstand van elkaar.

De actie is bedoeld om te verduidelijken dat 1 september hopelijk de sportscholen weer open mogen. De boodschap naar de overheid is dat de sportscholen er in ieder geval klaar voor zijn.

Het is nog onduidelijk of het kabinet hier gehoor aan zal geven. Nu met het mooie weer, gaan de vechters buiten trainen, in een park of een garage enkelen gewoon voor de deur van de sportschool.

Dat ook de sportscholen het moeilijk hebben is wel duidelijk. De meeste sportscholen hebben daarom nu al voorzorg maatregelen getroffen en de nodige aanpassingen gedaan. De anderhalve meter wordt in stand gehouden en middels demonstratie trainingen zal het aanstaande vrijdag benadrukt worden.

Img A4e1718fe5f6 1 1

Culturu.com

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Sport

Vrouwentak Arsenal krijgt boete opgelegd van FA wegens discriminatie

Geplaatst

op

Img 549e7af070de 1

De Arsenal vrouwen hebben een boete van 50.000 pond gekregen (56.000 euro) wegens discriminatie. De Engelse voetbalbond is van mening dat de club in 2014 onterecht een jeugdcoach heeft ontslagen omdat hij autisme heeft.

De jeugdcoach wie het betreft is Robin Carpenter, hij heeft zelf verteld dat hij een vorm van autisme heeft. Hij was verantwoordelijk voor een meisjes jeugdteam onder 15 van de Engelse club Arsenal. Eerder in 2015 won hij al een rechtszaak bij de rechtbank. Hij kreeg toen 17.000 pond als compensatie voor het onterechte ontslag. Arsenal had de coach niet op basis van zijn handicap mogen ontslaan. Dit was volgens de rechter een onredelijke behandeling.

De FA heeft nu alsnog Arsenal een boete opgelegd. Tevens moeten de stafleden van de club die destijds betrokken waren een educatieprogramma volgen.

Culturu.com

Lees verder

Sport

FC Utrecht wil KNVB Finale in Bonaire

Geplaatst

op

Img B4ccf91561a3 1

FC Utrecht denkt er serieus over na om de KNVB beker finale op Bonaire te spelen. Daar de finale niet gespeeld kan worden in Nederland wegens overheidsreglementen, is Bonaire een goede optie. Door FC Utrecht worden alle mogelijkheden besproken, als er maar een Beker Finale kan komen gekoppeld met een Europese ticket voor de winnaar.

De voorzitter van de Bonairiaanse voetbalbond Ludwin Balentin, ziet een beker finale als een enorme boost voor het het eiland. En zal al zijn medewerking verlenen om dit mogelijk te maken. Zijn verwachting is dat heel Bonaire super enthousiast zal zijn.

Indien hier voor gekozen wordt, zullen de spelers bij aankomst wel in quarantaine moeten, dit uit voorzorg wegens het blijven bestrijden van de coronavirus. Bonaire is nauwelijks getroffen door de corona-pandemie , er zijn 2 besmettingen geregistreerd.

Als de wedstrijd in de hoofdstad Kralendijk gespeeld zal worden, zal het stadion wel opgeknapt moeten worden. Echter dit ziet men niet als een obstakel, misschien is dit wel het goede moment hier voor, aldus Edison Rijna van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB).

Culturu.com

.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen