woensdag 31 mei 2023
31.8 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Erling Haaland verbreekt 28 jaar oud doelpunt record

lees ook ...

Georgina Wijnaldum op jacht naar Europaleague titel

De Nederlandse international met een Surinaams roots en speler van de Italiaanse club AS Roma  gaat woensdag op jacht naar de Europaleague titel wanneer zijn club het opneemt tegen de Spaanse club Sev...

Voor het eerst sinds het ontstaan van de Premier League in 1992 heeft een speler meer dan 34 doelpunten in een seizoen  gescoord en die eer viel aan de Noorse international Erling Haaland van  Manchester City door zijn 35ste doelpunt te scoren tegen Westham United.

Met zijn 35 doelpunten in de  wedstrijd tegen Westham United  verbrak Erling Haaland  het record van Andy Cole en Alan Shearer.  In de 70ste minuut stuurde Jack Grealish met een slim steekballetje Erling Haaland  de diepte in. De Noor kwam oog in oog met Westham  doelverdediger  Ortega en verschalkte hem met een prachtig shift balletje.  Haaland  schreef history: nog nooit maakte een  speler 35 doelpunten in een  Premier League seizoen. Het record was voorheen in handen  van Andy Cole die 1993/94 34 keer scoorde voor New Castle United  en Alan Shearer  die in 1994/ 95  34 doelpunten scoorde voor Black Burn Rovers.Haaland scoorde in 31 wedstrijden de 35 doelpunten.

Om het record van Manchester City  te verbreken moet Haaland  nog drie doelpunten scoren om het record van 38 doelpunten gescoord door Tony Johnson te verbreken of te evenaren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportErling Haaland verbreekt 28 jaar oud doelpunt record