zondag 14 april 2024
29 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
5
(1)

Erling Haaland ” The Killer” met vijfdoelpunten tegen RB Leipzig

lees ook ...

Paris2024 World Athletics looft bonus uit tijdens Olympisch...

De World Athletics is de eerste internationale sportfederatie die een extra bedrag beschikbaar stelt voor de kampioenen tijdens de aanstaande Olympische Spelen in Parijs. Wie een gouden medaill...

De Noorse international en speler van de Engelse Club Manchester City scoorde niet alleen hattrick maar ook vijf doelpunten in de -0 overwinning van City op RB Leipzig

Drie weken geleden had Manhester City het erg moeilijk in Duitsland tegen RB Leipzig, maar in eigen huis liet de ploeg van coach Pep Guardiola  RB Leipzig alle hoeken van het veld zien, met hun sterk aanvallend spel werd Leipzig vanaf het eerste fluitsignaal onder druk gezet en het was de Noorse international Erling Haaland die uit een goed genomen penalty de score opende voor Manchester City nadat een speler van Leipzig hands maakte in het strafschopgebied,  het duurde niet voordat doelpunt nummer zich aanmeldde en wederom was het Haaland die ook het 2de doelpunt voor zijn rekening nam  en kort voor rust zijn derde, tevens hattrick scoorde voor de middag. Ruststand 3-0 voor Manchester City.

Ook in de 2de helft zagen we dat Manchester City de wedstrijd volledig naar zich had toegetrokken, want nauwelijks 5 minuten spelen in de 2de helft scoorde Ilky Gundogan het 4 de doelpunt en 4 minuten later pakte Haaland zijn 4 de doelpunt toen werd het 5-0 en nog voor hij het veld verliet scoorde Haaland zijn 5 de doelpunt van de middag en toen was het 6-0, bij het verlaten van het veld kreeg Haaland een staande ovatie van de City supporters en een stevige brasa van zijn trainer Guardiola.De Belgische international Kevin de Bruyne deed kort voor tijd er nog een schepje op en bepaalde de eindstand op  7 voor Manchester City en 0 voor  RB Leipzig.Met zijn hattrick in de 1ste helft is Erling Haaland, de jongste speler met meer dan 30 doelpunten in de Championsleague.Met zijn 22 jaren en 236 dagen is hij ook de jongste speler met een hattrick en is daarmee 116 dagen jonger dan record houder Kylian Mbappe.Haaland verbrak ook het record van Ruud van Nisterlrooy  met zijn 30 doelpunten in 34 wedstrijden in de Championsleague. In de 2de helft scoorde hij zijn 31ste doelpunt in de Championsleague.

 

INTERMILAN PLAATST ZICH VOOR KWARTFINALE CHAMPIONSLEAGUE

In de andere  wedstrijd van de middag hielden Intermilan en FC Porto het op een 0-0 gelijke stand in een zeer matige wedstrijd met weinig kansen en hoogte punten. Dumfries wist nog voor het eind van dewedstrijd een bal van de doellijn weg te spelen. Doordat Intermilan de 1ste wedstrijd met 1-0 had gewonnen plaatsen zij zich voor de kwartfinale van de Championsleague.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportErling Haaland " The Killer" met vijfdoelpunten tegen RB Leipzig