Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

Engeland rekent af met racistisch gedrag van supporters Bulgarije

Geplaatst

op

door

Maandagavond is de EK kwalificatie wedstrijd gespeeld tussen Bulgarije en Engeland. In de eerste helft is de wedstrijd 2x stil gelegd dit wegens racistische geluiden vanaf de tribune. Engeland stond 0-2 voor toen de apen geluiden met name gericht waren op debutant Tyrone Mings en Raheem Sterling. Na 2 onderbrekingen werd de eerste helft afgemaakt en stond Bulgarije in de rust al met 0-4 achter.

De Bulgaren maken apengeluiden wanneer donkere spelers van Engeland aan de bal komen en tonen de hitlergroet vanaf de tribunes.

De UEFA heeft een protocol dat ingezet wordt bij racisme tijdens voetbalwedstrijden. Bij racisme dient de stadionspeaker het publiek toe te spreken. Wanneer de geluiden aanhouden kan de scheidsrechter beslissen om met de spelers van het veld te stappen en het duel tijdelijk te staken. Als het racisme daarna aanhoudt, kan de scheidsrechter de wedstrijd definitief staken.

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Brayen

En is de wedstrijd gestaakt? Dan weten wij welk land we niet moeten bezoeken . Vakantie naar die landen. ?zijn toch hun die uit het buitenland komen om in te breken.. Ze stelen en roven in landen als Nederland word beweerd.

Guno

Goedzo. Dit moet maar eens een keer stoppen. Racisme moeten ze hard straffen .. die landen waar dit gebeurd gelijk boycotten. Gelijk voor 5 jaar straffen door niet mee te doen .. geen EK en WK de komende jaren. Dan leren ze het wel af.Advertentie

Nederland

We gaan naar het EK, dat is het belangrijkst

Geplaatst

op

door

Virgil van Dijk vond het niet zo belangrijk dat het Nederlands elftal zaterdag bij Noord-Ierland (0-0) het ticket voor het Europees kampioenschap veiligstelde zonder heel goed te spelen. “We kunnen er heel lang over praten, maar we gaan naar het eindtoernooi. We kunnen de focus volledig op het EK leggen”, zei de aanvoerder.

“We wisten dat het lastig zou worden. We hebben mogelijkheden gehad om te scoren”, vervolgde Van Dijk. “Het laatste kwartier moet je heel sterk blijven, met corners en lange ballen. Dat hebben we goed gedaan, we stonden goed.”

ANP

Lees verder

Nederland

Koeman:’Wedstrijd snel vergeten’

Geplaatst

op

door

Ronald Koeman was vooral trots dat hij met het Nederlands elftal het EK heeft gehaald. “Ik vind dat je deze wedstrijd snel mag vergeten. Ik ben blij en trots op het team. We zijn er eindelijk weer bij. Dat is een groot compliment voor deze groep”, sprak de bondscoach na het doelpuntloze gelijkspel bij Noord-Ierland.

Voor het eerst sinds 2014 is Nederland weer aanwezig op een eindtoernooi. Een 0-0 was voldoende om naar het EK 2020 te gaan. Daarmee is de wederopstanding van Oranje volbracht na het pijnlijke gemis van het EK 2016 en WK 2018. 

“We hebben een wedstrijd gezien die je vooraf kon verwachten”, zei de bondcoach. “Noord-Ierland ging in de beginfase een beetje stormen. Ze hebben twee momenten gehad, voor de rest niet. We moeten het ook niet overdrijven. We hebben het professioneel uitgespeeld. Aanvallend hadden we meer kunnen en moeten brengen.”

Koeman vindt dat er in Nederland, na moeizame jaren, nu al snel weer kritisch wordt gesproken als het voetballend eens wat minder is. “We zijn een landje waar we eerst de boel afbreken en daarna weer heel erg blij zijn. Daar stoor ik me wel eens aan. We zijn zelf ook heel kritisch. Maar we hebben het geweldig gedaan, we gaan een geweldig toernooi tegemoet.”

ANP

Lees verder

Meest gelezen

X