Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

Engeland rekent af met racistisch gedrag van supporters Bulgarije

Geplaatst

op

door

Maandagavond is de EK kwalificatie wedstrijd gespeeld tussen Bulgarije en Engeland. In de eerste helft is de wedstrijd 2x stil gelegd dit wegens racistische geluiden vanaf de tribune. Engeland stond 0-2 voor toen de apen geluiden met name gericht waren op debutant Tyrone Mings en Raheem Sterling. Na 2 onderbrekingen werd de eerste helft afgemaakt en stond Bulgarije in de rust al met 0-4 achter.

De Bulgaren maken apengeluiden wanneer donkere spelers van Engeland aan de bal komen en tonen de hitlergroet vanaf de tribunes.

De UEFA heeft een protocol dat ingezet wordt bij racisme tijdens voetbalwedstrijden. Bij racisme dient de stadionspeaker het publiek toe te spreken. Wanneer de geluiden aanhouden kan de scheidsrechter beslissen om met de spelers van het veld te stappen en het duel tijdelijk te staken. Als het racisme daarna aanhoudt, kan de scheidsrechter de wedstrijd definitief staken.

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Brayen

En is de wedstrijd gestaakt? Dan weten wij welk land we niet moeten bezoeken . Vakantie naar die landen. ?zijn toch hun die uit het buitenland komen om in te breken.. Ze stelen en roven in landen als Nederland word beweerd.

Guno

Goedzo. Dit moet maar eens een keer stoppen. Racisme moeten ze hard straffen .. die landen waar dit gebeurd gelijk boycotten. Gelijk voor 5 jaar straffen door niet mee te doen .. geen EK en WK de komende jaren. Dan leren ze het wel af.Advertentie

Nederland

Ajax strijdend ten onder in de Arena

Geplaatst

op

door

Culturu.com- In de johan Cruijf Arena stond de wwedstrijd Ajax vs Getafe op het programma. Voor Ajax een belangrijke wedstrijd daar zij de vorige wedstrijd verloren hadden met 2-0 in Spanje. Een overwinning met 3 doelpunten verschil is nodig om de volgende ronde van UEFA Europa League te halen.

Ajax kent een offensieve start tegen Getafe. Er werd direct druk uitgeoefend op de tegenstander. De Spanjaarden hadden het lastig, maar wisten toch goed stand te houden. Ondanks de druk en het offensieve spel van Ajax, was het tegen de verhouding in al snel in de 5e minuut Getafe die als snel de 0-1 wist te scoren. Doelpuntenmaker Jaime Mata, schoot de bal laag in de hoek van het doel.

Het tegendoelpunt was een domper voor Ajax, toch pakte ze draad snel weer op, en gingen weer over tot aanvallend spel. Dit resulteerde in de 10e minuut al snel tot een doelpunt voor Ajax op naam van Danilo Pereira 1-1.

Het spel golfde heen en weer, de Spanjaarden deden er alles aan om het spel zoveel mogelijk te vertragen. Dit tot ergernis van de Ajax spelers en het publiek wat hierop massaal reageerde.

Door dat Ajax op de helft van de tegenstander druk uitoefent, kreeg Getafe ruimte en kregen ze kansen hierdoor wisten ze 1x de lat te raken en 1x de paal. uiteindelijk bleef de ruststand 1-1.

Tweede helft

Quincy Promes startte direct aan het begin van de tweede helft als frisse kracht. Er werd wederom direct offensief voetbal gespeeld en Ajax probeerde de tegenstander op hun helft te houden. Het besef bij de Amsterdammers was duidelijk aanwezig, er moest nog meer gescoord worden. In de 62e minuut was het Carel Eiting die vanuit een vrije trap de bal in het doel krulde. Ajax bleef pressie voetbal spelen, echter Getafe was goed bestand tegen de druk en wist hier onder de druk uit te voetballen of de bal te onderscheppen.

Eindstand bleef 2-1 voor Ajax, helaas is deze overwinning niet goed genoeg om door te gaan in de Europa League. Ajax kan zich nu focussen op de titel in de competitie en de KNVB Beker. Aanstaande zondag ontvangt het AZ thuis in de arena.

Lees verder

Buitenland

Italiaanse profvoetballer besmet met coronavirus

Geplaatst

op

door

Culturu.com- Een profvoetballer uit de Italiaanse Serie C, is positief getest op het coronavirus. Het betreft een 22 jarige voetballer van de club Pianese in de regio Toscane.

Volgens het Italiaans medium gaat het om de voetballer King Udoh. Pianese speelde afgelopen zondag tegen Juventus onder 23. Bij aanvang van de wedstrijd had Udoh al griepsymptomen. Vandaag is hij naar een ziekenhuis in Siena gebracht.

De voetballer is niet in levensgevaar volgens de gezondheidsautoriteiten. Inmiddels is ook geconstateerd dat een ploeggenoot van de voetballer vergelijkbare klachten heeft en zal ook onderzocht moeten worden.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen