dinsdag 25 juni 2024
25.2 C
Paramaribo
26.8 C
Amsterdam
0
(0)

Engeland met nipte overwinning langs Denemarken

lees ook ...

EK2024/ Spanje wint moeizaam van Italie

Spanje heeft donderdagmiddag indruk gemaakt in de topper tegen de selectie van Italie en won toch wel moeizaam met 1-0 de wedstrijd dankzij een own goal van Italie. De enige treffer in de wedstrijd...

De Engelse vrouwenvoetbalselectie van Engeland kende  vrijdagochtend een heel moeilijke wedstrijd tegen Denemarken en won toch uiteindelijk met 1-0.

Bondscoach Sarina Wiegman won vrijdagochtend ook haar 2de wedstrijd op het WK voor vrouwen. De 1ste wedstrijd won Engeland ook met 1-0 van Haiti. Vrijdagochtend kreeg Engeland weinig tegenstand van Denemarken. Na ongeveer 6 minuten spelen in de 1ste helft was het Ellon Jones, die tegen Haiti nog op de reserve bank zat , de 1-0 intikte voor Engeland. Later in de wedstrijd zou blijken dat het doelpunt van Ellon Jones het gouden doelpunt genoemd zou worden. Denemarken mistte de kracht om nog iets te doen tegen Engeland en het leek alsof de Engelsen ook tevreden waren met de 1-0. Een grote tegenvaller voor Engeland was wel het utvallen van Keira Walsh, vlak voor rust moest zij het veld verlaten vanwege een naar het schijnt een ernstige blessure.

In dezelfde Groep D  won China met 1-0 van Haiti. Door de overwinning van China heeft Engeland zich geplaatst voor de volgende ronde.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportEngeland met nipte overwinning langs Denemarken