woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
20 C
Amsterdam
0
(0)

Engeland dankzij penalty serie in kwartfinale WKvrouwen 2023

lees ook ...

Copa America 2024/ Argentinie prolongeert titel

De Nationale selectie van Argentinie won zondagavond voor de zestiende keer de Copa America door in de finale na verlening met 1-0 te winnen van Colombia. De ploeg van bondscoach  Lionel Scalon...

Het is Engeland na de penalty serie maandagochtend gelukt de kwartfinale van het WK vrouwen in Nieuw- Zeeland en Australie te halen.

Engeland had het heel moeilijk tegen de ploeg van Nigeria, die niet alleen mooi voetbal liet maar ook een zeer strenge mandekking toepastte op de selectie van Engeland, daardoor kreeg het moeilijk om in haar spel te komen. Na de uitschakeling vn Duitsland en USA is Engeland toren hoge favouriet om het toernooi te winnen maar met het geleverde spel maandagochtend tegen Nigeria zijn de meningen nu wel weer verdeeld. Engeland kwam in de wedstrijd tegen Nigeria nauwelijks aan hun aanvallend spel toe en dan nog de rode kaart van Lauren James, die haar zelfbeheersing compleet kwijt was.

BRISBANE, AUSTRALIA – AU Lauren James of England stamps on Michelle Alozie of Nigeria which later leads to a red card being shown following a Video Assistant Referee review during the FIFA Women’s World Cup Australia & New Zealand 2023 Round of 16 match between England and Nigeria at Brisbane Stadium 

Na 90 minuten voetballen werd er niet gescoord waarna de penalty serie een winnaar uit de bus moest laten komen.  De Engelsen leken daarin beter en wonnen de penalty serie en spelen in de kwartfinale tegen de winnaar van Colombia tegen Jamaica. Australie won eerder op de dag met 2-0 van Denemarken.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportEngeland dankzij penalty serie in kwartfinale WKvrouwen 2023