dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
0
(0)

EK2024/ Zwitserland geeft overwinning uit handen tegen Duitsland

lees ook ...

LA Liga / Luka Modric verlengd contract bij Real Madrid

De 39-jarige middenvelder van Kroatie Luka Modric heeft zijn contract verlengd bij Real Madrid tot juni 2025. Luka Modric kwam in 2012 terecht bij de Spaanse club Real Madrid en in zijn 12 seizoene...

Het is de ploeg van Zwitserland niet gelukt om de 1-0 voorsprong op Duitsland zondag tot het einde vol te houden en haalt uiteindelijk maar een gelijkspel van 1-1 eruit.

1:1 Tor, Jubel, v.l. Torwart Yann Sommer (Schweiz), Granit Xhaka, Torschuetze Niclas Fuellkrug, Antonio Ruediger, Ricardo Rodriguez (Schweiz), Joshua Kimmich (Deutschland)
Frankfurt, 23.06.2024, Fussball, UEFA EURO 2024 in Deutschland, Gruppenphase, Schweiz – Deutschland

Duitsland toren hoge favoriet om het EK te winnen heeft de laatste groepswedstrijd ternauwernood gelijkgespeeld. Het gastland stevende na 2 overtuigende overwinningen af op een verrassende nederland tegen Zwitserland,  het was invaller Niclas Fullkrug zorg vlakvoor tijd alsnog voor de 1-1 en daardoor wordt Duitsland alsnog groepswinnaar en plaatst zich voor de 8ste finale.

Duitsland startte de wedstrijd overigens heel goed. Ondanks Duitsland op papier al verzekerd was van plaatsing voor de  volgende ronde bracht bondscoach Nagelsmann geen wijziging in zijn basisopstelling. De eerste kans was voor de Duitsers in de 17de minuut van de 1ste helft,  het doelpunt van middenvelder Andrich werd wegens een overtreding werd afgekeurd. Het was toch Zwisterland die op een 1-0 voorsprong zou komen via de benen van Dan Ndoye, die nog net buitenspel stond.Dit was tevens ook  de ruststand . Duitsland bleef in de 2de helft zoeken naar de gelijkmaker, terwijl Zwitserland op een 2-0 voorsprong kwam, maar gelukkig voor de Duitser werd het doelpunt afgekeurd. Vrij laat in de wedstrijd mochten de Duitsers eindelijk terecht juichen door een prachtige kopbal  van invaller Niclas Fullkrug

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportEK2024/ Zwitserland geeft overwinning uit handen tegen Duitsland