maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
0
(0)

EK2024/ Wondergoal 16-jarige duwt Spanje naar finale plek

lees ook ...

Copa America 2024/ Argentinie voor de zesde keer in de final...

In de halve finale van de Copa America dinsdagavond in New Jersey won Argentinie met Lionel Messi in de basis met 2-0 van een goed spelend Canada. Het Argentijnselftal heeft zich dinsdagavond v...

De selectie van Spanje heeft zich dinsdag ten koste van Frankrijk zich geplaatst voor de finale van EK2024 door de Fransen met 2-0 te verslaan in de halve finale.

In de Allianz Arena in Munchen waren de Spanjaarden vooral in de 1ste helft oppermachtig. Bij Frankrijk was wel opvallend dat Kylian Mbappe zonder masker speelde. Spanje kreeg via Fabian Ruiz reeds na 5 minuten spelen een geweldige kans om op 1-0 te komen maar verzuimde dat te doen. Ondanks veel balbezit van Spanje, was het toch Frankrijk die eerst scoorde via het hoofd van Randal Kolo Muani, die uit een voorzet van Kylian Mbappe de 1-0 inkopte. Het was overigens het 1ste veldgoal van Frankrijk in dit toernooi

Tien later na het doelpunt van Frankrijk was het de 16-jarige aanvaller van Barcelona en Spanje die met een wereldgoal het stadion in Munchen op stelte bracht en zijn land op gelijke hoogte bracht met Frankrijk 1-1. Het was zijn 1ste goal in dit toernooi. Yamal die met zijn 16 jaar en 232 dagen, zaterdag aanstaande 17 wordt, de jongste doelpuntenmaker ooit op een Europees kampioenschap voetbal werd. Terwijl er nog genoten werd van het prachtig doelpunt Yamal, was het Dani Olmo die met een waanzinnige individuele actie zijn schot van richting zag veranderen door de Franse centrale verdediger  Jules Kounde en zo in het doel van Frankrijk verdween. Het doelpunt werd kwam evenwel op naam van de middenvelder te staan.

In de 2de helft kregen zowel Frankrijk als Spanje genoeg kansen om tot scoren te komen. Spanje speelde heel rustig te wedstrijd uit. Coach La Fuente pleegde wat wissels maar meer in gedachte om de  2-1 voorsprong veilig te stellen, wa hem ook gelukt is en daardoor plaatste Spanje zich voor de 5de keer in haar geschiedenis voor de finale van het EK voetbal. Spanje wacht op de winnaar van de ontmoeting tussen Nederland en Engeland die woensdag wordt afgewerkt.

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportEK2024/ Wondergoal 16-jarige duwt Spanje naar finale plek