maandag 15 juli 2024
24 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
0
(0)

EK2024/ UEFA schorst Turkse voetballer toch nog

lees ook ...

Wesley Sneijder ontkent banden met Turkse mafia

Oud-international van Nederland Wesley Sneijder blijft ontkennen enige band te hebben of te hebben gehad met de Turkse mafia wereld. Sneijder ontkent banden te hebben met de internationale misd...

De UEFA heeft vrijdagochtend definitief het besluit genomen de Turkse voetballer  Demiral voor twee wedstrijden te schorsing naar aanleiding van het Grijze Wolven gebaar in de wedstrijd tegen Oostenrijk.

Merih Demiral, de Turkse verdediger die zijn land met 2 doelpunten in de 8ste finale langs Oostenrijk leidde, is door de UEFA voor 2 wedstrijden geschorst na het omstreden juihgebaar na zijn winnende doelpunt tegen Oostenrijk. De groet was een verwijzing naar de Turkse groepering ” Grijze Wolven”. Deze groet is al een aantal jaren verboden in Duitsland, waardoor de UEFA zich genoodzaakt ziet om maatregelen te nemen.

De schorsing kost Demiral de wedstrijd tegen Nederland, die zaterdag afgewerkt wordt, maar oo een eventuele halve finale. Overigens is Demiral niet de enige speler bij Turkije die zaterdag zal ontbreken. Orkun Kokcu, die tegen Oosten een gele kaart pakte is er niet bij, hij al een gele kaart op zak. Ook Ismail Yuksek zal vanwege 2 gele kaarten vanaf de tribune moeten toe kijken naar zijn land Tukije.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportEK2024/ UEFA schorst Turkse voetballer toch nog