dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
0
(0)

EK2024/ UEFA beslist dat Felix Zwayer toch de wedstrijd Nederland vs Engeland fluit

lees ook ...

Premier League/ Kevin de Bruyne vertrekt na negen jaar bij M...

De 33-jarige Belgische internationa en speler van Manchester City kiest na negen jaren in de Premier League voetbal voor een nieuwe uitdaging in Saudi- Arabie. Kevin de Bruyne heeft na 9 jaar b...

De UEFA dacht erover na om Felix Zwayer de halve finale EK2024 wedstrijd tussen Engeland vs Nederland niet te laten fluiten vanwege een eerder incident tusen hem en Jude Bellingham in 2021.

De Duitse arbiter Zwayer werd in 2005 veroordeeld voor betrokkenheid bij matchfixing in de Duitse competitie. Hij had 300 euro smeergeld aangenomen van zijn collega Robert Hayzer. Daarom werd hij voor 6 maanden geschorst. 16 jaar later, was hij de arbiter tijdens de ontmoeting tussen Borussia Dortmund vs Bayern Munchen. Na afloop van de wedstrijd was toenmalig Dortmund- speler  Bellingham niet mals in zijn  bewoordingen over het optreden van Zwayer. ” Je geeft de grootste wedstrijd in Duitsland aan een ariter die al eerder een wedstrijd heeft gefixed. Wat verwacht je dan van deze arbiter? Het kwam de Engelsman op een boete van 40.000 euro te staan.

Zwayer besloot daarna om een pauze van 2 maanden te nemen. Hij had bovendien enige tijd last van mentale problemen, na bedreigingen richting hem en zijn vrouw.De UEFA overwoog om Zwayer dus alsnog  van de wedstrijd tussen Nederland vs Engeland af te halen door het incident met Bellingham 2,5 jaar geleden. De UEFA besliste uiteindelijk het zo te laten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportEK2024/ UEFA beslist dat Felix Zwayer toch de wedstrijd Nederland vs Engeland fluit