donderdag 25 juli 2024
28 C
Paramaribo
22.3 C
Amsterdam
5
(1)

EK2024/ Spanje wint moeizaam van Italie

lees ook ...

SERIE A/ Belgische international Lukaku kiest voor Napoli

De 31-jarige Belgische international Romelu Lukaku kiest voor een nieuw avontuur bij de Italiaanse club SC Napoli. Lukaku heeft reeds een persoonlijk akkoord bereikt met  SC Napoli. Het wachten...

Spanje heeft donderdagmiddag indruk gemaakt in de topper tegen de selectie van Italie en won toch wel moeizaam met 1-0 de wedstrijd dankzij een own goal van Italie.

De enige treffer in de wedstrijd kwam van de Italiaanse verdediger Riccardo Calafiori, die zijn eigen doelverdediger het nakijken gaf. Spanje heeft wel vanaf het begin de wedsrijd gedomineerd, maar kwam moeilijk tot scoren. In de ‘ poule des doods’ zijn beide ploegen gestart met een overwinning. Spanje won de 1ste wedstrijd overtuigend van Kroatie toen met 3-0 en Italianen boekten een zwaar bevochten overwinning tegen Albanie.

Vanaf de 1ste minuten van de wedstrijd waren de verhoudingen in de Veltins Arena in Gelsenkirchen echter duidelijk. Spanje had de bal, de controle en de kansen. Pedri kopte al na 2 minuten spelen voor de openingstreffer maar doelman Donnarumma had middels een fraaie redding, de bal tot corner verwerken.In de 1ste 45 minuten werd er niet gescoord. Vrij laat in de 2de helft kwam  het verlossende doelpunt voor Spanje, wel via een verdediger van Italie. Spanje heeft zich door de overwinning geplaatst voor de volgende ronde. Kroatie en Italie zullen nu strijden om de 2de plek.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportEK2024/ Spanje wint moeizaam van Italie