maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
0
(0)

EK2024/ Spanje ontmoet Duitsland in de kwartfinale

lees ook ...

Laurent Blanc nieuwe coach Arabische ploeg Al-lttihad

De 59-jarige Laurent Blanc volgt de Argentijnse Marcelo Gallardo als coach op bij de Arabische club AL -lttihad waar onder andere Karim Benzema en N'Golo Kante spelen. Het is voor Blanc zijn 2d...

De selectie van Spanje heeft zich zondag op overtuigende wijze geplaatst voor de kwartfinale van EK 2024 door de 4-1 overwinning op Georgie.

Hoewel Spanje voortvarend en dominant uit de startblokken schhot, was het toch de ploeg van Georgie die als eerst scoorde na ongeveer 18 minuten spelen. Spanje was door het vroege doelpunt van Georgie even de weg kwijt, maar gaande weg kregen de Spanjaarden steeds meer grip op de wedstrijd. Nico Williams bracht met een prachtige voorzet Rodri in stelling en de middenvelder van Manchester City schoot met een bekeken raad en trok daarmee de stand weer gelijk en dat was ook de ruststand in de wedstrijd.

Gelijk na rust  kwam Spanje op voorsprong. Na een indraaiende voorzet van Lamine Yamal slaagde Ruiz erin van dichtbij binnen te koppen (2-1).Het was de 2de assist dit toernooi voor de 16-jarige buitenspeler van Barcelona. Spanje kwam nog makkelijk aan de 3-1 door een prachtig afstand schot van Nico Williams. Invaller Dani Olmo sloot de wedstrijd af met het 4de doelpunt van Spanje (4-1).In de kwartfinale krijgen we de wedstrijd die velen eigenlijk zagen als de finale wedstrijd van het toernooi, wanneer Spanje en Duitsland elkaar vrijdag ontmoeten.

In de andere wedstrijd wist Engeland dankzij een prachtige omhaal van Jude  Bellingham zich alsnog te plaatsen voor de kwartfinale. Engeland won met 2-1 van Slowakije, die eigenlijk een 1-0 voorsprong weg gaf.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportEK2024/ Spanje ontmoet Duitsland in de kwartfinale