maandag 15 juli 2024
24 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
5
(1)

EK2024/ Nederland op weg naar achtste finales EK

lees ook ...

Copa America 2024/ Argentinie prolongeert titel

De Nationale selectie van Argentinie won zondagavond voor de zestiende keer de Copa America door in de finale na verlening met 1-0 te winnen van Colombia. De ploeg van bondscoach  Lionel Scalon...

Het Nederlands heeft met het 1-1 gelijkspel vrijdag tegen Frankrijken de overwinning tegen Polen een goede stap gezet richting de achtste finales.

Het Nederlandselftal heeft uit de 2 gespeelde wedstrijden 4 punten te halen.In het format van het huidige Ek systeem is dat vrijwel voldoende voor een plek bij de 4 beste nummers 3, die naar de 8ste finales gaan. In principe is Polen al uitgeschakeld in Groep D.Nederland kan nog groepswinnaar, 2de en 3de worden.Beide coaches waren vrijdag dik tevvreden met het gelijkspel van 1-1, ondanks het doelpunt van Xavi Simons werd afgekeurd.

We nemen even wat scenario’s onder de loupe.Mocht Nederland groepswinnaar worden, kan komt de ploeg van Koeman op 2 juli in actie in Leipzig. De nummer 2 van Groep F is dan de tegenstander. Turkije en Portugal hebben samen 3 punten in die groep. In Nederland op de 2de plek eindigt dan wordt er op 1 juli gespeeld tegen de nummer 2 van Groep E in Dusseldorf. Nederland  eindigt op de 3de plek in de poule dan kunnen ze overgaan als een van de 4 beste nummers 3 dan wordt het 30 juni of 2 juli als speeldag. Leuke scenario’ s wordt rustig gewacht kan worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportEK2024/ Nederland op weg naar achtste finales EK