donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
22.3 C
Amsterdam
0
(0)

EK2024/ Nederland na moeizame overwinning naar halve finale

lees ook ...

Premier League/ Kevin de Bruyne vertrekt na negen jaar bij M...

De 33-jarige Belgische internationa en speler van Manchester City kiest na negen jaren in de Premier League voetbal voor een nieuwe uitdaging in Saudi- Arabie. Kevin de Bruyne heeft na 9 jaar b...

Het Nederlandselftal heeft zich na een moeizame overwinning van 2-1 op Turkije geplaatst voor de halve finale van EK2024 in Duitsland.

In het Olympiastadion (Duitsland) won Nederland na een 0-1 achterstand alsnog met 2-1 van Turkije.Het Nederlandselftal startte de wedstrijd erg agressief en kreeg ook heel vroeg een mooie kans om tot scoren tekomen, Memphis Depay die vocht zich door de verdediging van Turkije maar zijn schot ging helaas over het doel.Daarna kwam het spel van Nederland moeilijk tot uiting vanwege het strak verdedigen van Turkije. Na 35 minuten spelen kwam Turkije toch nog tot scoren. Dumfries gaf een onnodige corner weg, die afgeslagen hoekschop werd vervolgens opnieuw  ingebracht , waarna de bal over alles en iedereen heen vloog en uiteindelijk werd ingekopt door de Turkse verdediger Samet Akaydin.

Steven Bergwijn bleef achter in de kleedkamer en in zijn plaats kwam Wout Weghorst, die ook het verschil uit maakte bij Nederland.Vrij onverwachts was het verdediger Stefan Vrij die Nederland naast Turkije bracht. Gakpo scoorde 3 minuten later de 2-1 voor Nederland. Turkije had toen geen andere keus dan uit hun verdediging te komen opzoek naar de gelijkmaker, maar die kwam niet voor Turkije en daardoor was de uitschakeling van Turkije een feit.  Nederland speelt dinsdag tegen Engeland, die eerder op de dag won van Zwitserland.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportEK2024/ Nederland na moeizame overwinning naar halve finale