maandag 15 juli 2024
24 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
0
(0)

EK2024/ Malen en Gakpo wijzen Nederland richting kwartfinale

lees ook ...

Copa Merica 2024/ Colombia naar finale en vechtpartijen na ...

De Nationale voetbalselectie van Colombia heeft zich woensdagavond in de USA weten te plaatsen voor de finale van de Copa America2024 door de 1-0 oerwinning op Uruguay. In de halve finale waren...

Het Nederlandselftal heef zich dinsdag geplaatst voor de kwartfinale van het EK2024 in Duitsland door de geweldige overwinning van 3-0 op Roemenie.

Cody Gakpo en Donyell Malen waren de belangrijke schakels in de 3-0 overwinning van Nederland op het team van Roemenie. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman speelt in de kwartfinale tegen de ploeg van Turkije. Het is voor het eerst sinds 2008 dat Nederland bij de laatste 8 zit op het EK. De meest naam in de basis dinsdag was de opstelling van Ajax aanvoerder Steven Bergwijn. De aanvaller maakte voorafgang aan de 8ste finale nog geen minuten op het EK, maar mocht tegen Roemenie starten als rechtsbuiten.

Xavi Simons en Denzel Dumfries konden ook op een basisplaats rekenen, zij kwamen in de plaats van Joey Veerman en Lutshural Geertruida, die in de wedstrijd tegen Oostenrijk nog in de basis stonden.Gakpo is totnutoe heel belangrijk geweest voor het Nederlandselftal, op dinsdag was hij het weer die de score opende voor Nederland  in de 20ste minuut van de 1ste helft.Gakpo komt ook voor op de topscorerslijst met 3 doelpunten.

In de rust pleegt Ronald Koeman wat veranderingen in de ploeg. Bergwijn blijft in de kleedkamer en wordt vervangen door Malen. Voor Malen werd het een geweldige wedstrijd met zijn 2 doelpunten. Bergwijn bleef in de kleedkamer vanwege een lichte blessure.Na de rust scoorde Nederland nog 2 keer en daarmee was de plek in de kwartfinale veilig gesteld. Nederland wint verdient met 3-0 van Roemenie.

In de andere wedstrijd wint een sterk spelen Turkije met 2-1 van Oostenrijk en speelt in de kwartfinale tegen Nederland

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportEK2024/ Malen en Gakpo wijzen Nederland richting kwartfinale